Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
165
165

У Червоногригорівській громаді пройшли навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

У Червоногригорівській громаді пройшли навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС. Про це йдеться в офіційному телеграм-каналі громади, передає Nikopolnews.

«29.06.23 на території нашої області проходив захід, який максимально наближено моделював дії спеціалістів цивільного захисту. органів захисту та місцевого самоврядування при можливості аварії на ЗАЕС. Перше, що хочу з радістю повідомити – Червоногригорівська територіальна громада ПЕРШОЮ серед громад Нікопольського району оголосила місцевому населенню про ТРЕНУВАЛЬНУ евакуацію (в каналі поточного оповіщення)! Тобто група оповіщення працює відмінно», йдеться у повідомленні.

Потім голова евакуаційної комісії сумісно з членами комісії діяли відповідно до розробленого плану евакуації, та постійно звітували про вивіз жителів із зараженої зони.

У Червоногригорівській громаді пройшли навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

навчання на випадок надзвичайної ситуації на ЗАЕС

У четвер, вищезгадані навчання  розпочалися о 5-й годині ранку й тривали до вечора.

«Зараз в мережі ширяться фотографії з пункту пропуску “Чумаки” де людей і транспорт обробляють, змиваючи явний радіаційний пил, та автобусами везуть у тимчасові пункти призначення. На фотографіях все виглядає органічно і красиво, хоча й трохи жахливо від того, що таке може бути в наш час. Опустивши всі деталі, ми вирішили, що насправді до евакуації не готовий ніхто з місцевих жителів у першу чергу», відзначають у громаді.

Як розповідають у громаді, багато мешканців не хочуть виїжати.

«Багато хто бажає залишитися, і то їхнє право. Ніхто нікого не змушує їхати, як декому здається. А є й такі які хочуть, але не бачать можливості (маломобільні, або віддалено живучі від місця збору). На останньому випадку є спеціальні служби, поліція, ДСНС – які не покинуть на призволяще і будуть витягувати всіх, хто дасть таку згоду. Чомусь деякі окремі жителі громади вважають, що їх хтось звідси хоче сильно виштовхати, по якомусь всесвітньо таємному плану знищення та відбору землі) Ні, ніхто нікому нічого не повинен, окрім своїх службових обов’язків», додали у повідомленні.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×