Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
644
644

На Нікопольщині виявили понад 30 старовинних хрестів (фото)

На Нікопольщині виявили

На Нікопольщині виявили понад 30 старовинних хрестів. Більшість з них – кам’яних. Про це розповів краєзнавець Мар’ян Корбут, передає Nikopolnews.

«Під час краєзнавчої експедиції, яка відбулась 02.09.2023р. в СМТ Томаківка було виявлено старовинні хрести, серед яких більша частина кам’яних, але траплялись й ковані. Багато хрестів під своєю вагою пішло під землю. На світлинах видно, що у деяких хрестах видніються лише їх верхівки», – говорить Мар’ян Корбут.

Раніше краєзнавець виявляв та відвідував подібні кладовища. Вищезгадане кладовище унікальне тим, що воно є дуже старовинне та позначено на карті 1853 року

«На цьому цвинтарі збереглись на деяких хрестах й написи: десь частково, десь повністю. Траплялись й надломлені хрести, або їх шматочки. Взагалі багато хрестів заросло бузком, який тут розрісся лісом. Щоб побачити хрест мені доводилось виламувати гілля бузку та пробиратись через ці хащі до хрестів. Незважаючи на це, ми трохи й покращили стан цього кладовища. До деяких хрестів можна тепер дійти та побачити їх на власні очі», додав краєзнавець.

Мар’ян Корбут закликає небайдужих навести лад біля старовинних хрестів та пам’яток.

На Нікопольщині виявили понад 30 старовинних хрестів: фото

На Нікопольщині виявили

На Нікопольщині виявили

На Нікопольщині виявили

На Нікопольщині виявили

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×