Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1103
1103

Як на Нікопольщині проходить будівництво магістрального водогону – подробиці

Як на Нікопольщині проходить будівництво магістрального водогону – подробиці

У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури розповіли, як на Нікопольщині проходить будівництво магістрального водогону. Повідомляє Nikopolnews.

«Агентство відновлення продовжує будівництво магістрального водогону, який забезпечить водою понад 1 млн людей у населених пунктах, постраждалих після підриву Каховської ГЕС. На ділянці Хортиця – Томаківка – Марганець розпочали закладати основу під фундамент 6 насосних станцій. Кожна з них буде обладнана чотирма насосами – двома основними і двома резервними. Всього на цій ділянці буде 24 насоси», йдеться у повідомленні.

Вже працює працює перша нитка водогону на ділянці Інгулець – Південне водосховище. Завдяки цьому чверть населення Кривого Рогу вже з водою. Для того, щоб закрити все місто було з водопостачанням, побудують ще три нитки.

Також в агенстві розповіли про результати роботи на кожній ділянці:

  • Інгулець – Південне водосховище (Кривий Ріг).

Її протяжність 26,9 км. Прокладаємо трубопровід у 4 нитки.

«Тут уже влаштували 53,6 км трубопроводу (82%). На обʼєкті працює 145 одиниць техніки та 292 працівники. Будівельники виконують земляні роботи, укріплення берегів каналу, геодезичні роботи. Також тут будуємо 1-у насосну станцію (готовність 10%), 2-у насосну станцію (готовність 20%). На завершальних етапах будівництво підстанції 1 (виконали 85%) та підстанції 2 (90%)», йдеться у повідомленні

  • Марганець – Нікополь – Покров.

Як на Нікопольщині проходить будівництво магістрального водогону

photo 2023 09 29 10 51 14 (2)

«Тут буде прокладено 40,9 км нового трубопроводу у 2 нитки. Наразі тут працює 159 працівників та 64 одиниці техніки. Влаштували 61,1 км трубопроводу (75%). Проводяться земляні роботи, підготовчі та геодезичні роботи, прокладання траси»

  • Запоріжжя – Томаківка – Марганець.

«Буде прокладено 76,7 км трубопроводу у дві нитки, модернізовано існуючий водозабір завдяки встановленню 2 занурених, 2-х робочих та 2-х резервних насосів. На сьогодні вже влаштували 49,1 км трубопроводу (32%)», розповідають фахівці

Окрім того, на ділянці працює 242 працівники, 110 одиниць техніки. Проводяться земляні роботи, геодезичні роботи, винос траси в натуру.

На кожній з вищеназваних ділянок працюють інженери-консультанти та представники незалежного технагляду. Окремо за підтримки «USAID_ВзаємоДія» буде проведено комплексний технічний аудит проєктної документації на будівництво усіх трьох ділянок водогону.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×