Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1463
1463

Водогін для Нікопольщини і Криворіжжя: Словаччина передала 200 тисяч євро

для Нікопольщини

Продовжується будівництво водогону для Нікопольщини та Криворіжжя. Нещодавно для його реалізації Словаччина передала 200 тисяч євро, передає Nikopolnews.

«Служба відновлення в Дніпропетровській області отримала допомогу у 200 тисяч євро від Уряду Словаччини. Ці гроші витратимо на експериментальний проєкт будівництва магістрального водогону, який реалізуємо відповідно до постанови Кабміну №566 від 6 червня 2023 року», йдеться у повідомленні Держагенства відновлення та розвитку інфраструктури.

Цей проєкт спрямований на мінімізацію наслідків підриву Каховської ГЕС військами рф. Вперше в історії України, держава реалізує великий проект за такий короткий час. Його загальна вартість орієнтовно у 13,5 млрд грн.

Водогін для Нікопольщини і Криворіжжя

для Нікопольщини

До цього внеску від уряду Словаччини всі потреби відбудови закривали з держбюджету – з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«Наразі Агентство відновлення запустило першу нитку водогону на ділянці Інгулець – Південне водосховище – це забезпечило 25% потреби у питній воді для Кривого Рогу. Повністю завершити будівництво 145 кілометрового водогону плануємо у листопаді цього року», – додали у повідомленні.

В агенстві наголошують, що зусилля українських інженерів, військових і будівельників допомогли запобігти техногенній й гуманітарній катастрофі. Але попереду багато роботи.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×