Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5428
5428

«Нам обіцяють мінімальний дискомфорт»: Євген Євтушенко розповів про відключення світла на Нікопольщині

«Нам обіцяють мінімальний дискомфорт»: Євген Євтушенко розповів про відключення світла на Нікопольщині

Начальник РВА Євген Євтушенко розповів про відключення світла на Нікопольщині. Повідомляє Nikopolnews.

Електроопалення на Нікопольщині має переважна більшість мешканців Нікополя, Марганця та Покрова. Минулого року начальник РВА разом з очільниками міст доносили до ДТЕК прохання людей щодо зменшення планових відключень у зимовий час.

«Минулого року, коли я і мер виходили і казали, що нас вимикають, але менше, у людей – це викликало негатив. Щоб розуміти ситуацію, треба бачити графік відключення світла нашої та сусідньої області. Наш район та, наприклад, Кам’янський район. Більш того, торік на планові відключення світла накладалися й аварійні після обстрілів», каже Євген Євтушенко.

Під час бойових дій бувають форс-мажорні ситуації, які передбачити неможливо. Через що може зникати електроенергія, і люди можуть сидіти без світла та опалення досить тривалий час.

Євген Євтушенко розповів про відключення світла на Нікопольщині: відео

До того ж через війну ДТЕК не скасовує графіки планових відключень світла.

«У нас була нарада по критичній інфраструктурі. На ній ми з міськими головами Нікополя, Марганця та Покрова спілкувалися з головою ОВА, головою обласної ради та представниками ДТЕК. Ніхто не мовчить! Нам обіцяють мінімальний дискомфорт. Ми пояснюємо, що у нас є електроопалення, система мобільного зв’язку, яка працює від електроенергії і система оповіщення населення. Це дуже важливе питання. Ми сподіваємося, що нас почують», сказав Євген Євтушенко.

У ході інтерв’ю Євген Євтушенко також згадав один з блекаутів – після ворожого прильоту біля однієї з атомних станцій  спрацював захист. Тоді впала вся енергосистема.

«Щоб ми не робили. які б листи ми не писали і що б, ми людям не розповідали – електроенергії в таких випадках не буде. Це об’єктивна реальність. Ні для кого не секрет, що однією з цілей ворожих обстрілів є об’єкти енергосистеми», сказав Євген Євтушенко.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×