Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
88
88

Як живе Томаківка без води? (відео)

Томаківка без води

Як живе Томаківка без води, розповіли журналісти обласного каналу «Відкритий». Громада досі залишається без централізованого водопостачання. Повідомляє Nikopolnews.

Майже 8 тисяч мешканців Томаківки вже впродовж 4 місяців щодня витрачають чимало сил та часу на те, щоб набрати води. Заповнені по вінця каструлі, відра та пляшки — такими речами зараз заставлено всі домівки у селищі. Місцевий мешканець розповідає, що без такого запасу неможливо прожити. Такий спосіб життя дуже втомив мешканців Томаківки, і вони з жахом уявляють настання холодів.

На подвір’ї пана Сергія намагалися пробурити свердловину. Дійшли до глибини 26 метрів та до води не дісталися.

«Дійшли до камню і не можуть далі його пробити. Тому що ця місцевість стоїть на граніті. Якщо і є скважина, то куб можна накачати за 1,5-2 години. А так в основному йде муляка», – говорить Сергій.

Як живе Томаківка без води?: відео

Як живе Томаківка без води? (відео)

Майже 8 тисяч мешканців Томаківки майже щодня витрачають чимало сил для набору води. Говорять, що втомилися.

«Я уявляю, що буде коли нам запустять воду. Труби довго простояли. Вся жмиха та упала. Що піде в ті труби», говорить місцева мешканка Оксана Похиленко.

Централізоване вождопостачання Томаківки має забезпечувати Марганецький водоканал. Вже місяць, як підприємство відновило свою роботу. Альтернативний водогін збудували з Миколаївського водосховища. Та поки дати воду Томаківці не можуть. Одна з умов подачі води – створення нового комунальне підприємство.

У Томаківці його вже створили. Працюють над оформленням необхідних документів. Паралельно шукають своє незалежне джерело водопостачання і свердловини. Наразі у Томаківці працює 17 пунктів видачі води. Детальніше дивіться у сюжеті.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×