Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
588
588

Обстріляна церква на Нікопольщині не належить до ПЦУ – офіційна заява

Обстріляна церква на Нікопольщині не належить до ПЦУ

Обстріляна церква на Нікопольщині вніч на 21 березня не належить до ПЦУ. Вона входить до УПЦ  МП.

Офіційний коментар оприлюднив благочинний церков ПЦУ Нікополя та району ігумен Меркурій Скороход, передає Nikopolnews

Вніч  на 21 березня армія рф обстріляла храм Преображення Господнього у Червоногригорівці. Загиблих і постраждалих немає. Але само приміщення храму пошкоджене.

«Насамперед, мусимо просто довести до відома широкої громадськості як нашого краю, так і всієї України, що цей храм ніколи не належав і не належить Православній Церкві України, але й по сьогодні входить до складу УПЦ в єдності з московським патріархатом, яка, згідно з законодавством України, має називатися російською православною церквою в Україні. І настоятель цього храму постійно висловлює, у тому числі й публічно, абсолютно непримиренну позицію щодо можливості переходу цієї громади до складу помісної Православної Церкви України, категорично наполягаючи при цьому на тому, що ця громада на славній козацькій Нікопольщині має й надалі залишатися під юрисдикцією московської церкви», написав Меркурій Скороход.

Обстріляна церква на Нікопольщині не належить до ПЦУ

434051404 25104287852550886 1566362582136335994 n

За словами священника, армія рф систематично обстрілює релігійні споруди. Російські снаряди зруйнували релігійні споруди московського патріархату у місті Святогорську на Донеччині будівель Святогорської Лаври чи Спасо-Преображенського собору міста Одеси. Також російські снаряди неодноразово руйнували храми УПЦ МП у Нікополі та районі.

 

Ще новини Нікопольщини: ЗАЕС 10 днів без резервного живлення, біля станції лунають вибухи – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×