Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
622
622

ЗАЕС 10 днів без резервного живлення, біля станції лунають вибухи – МАГАТЕ

ЗАЕС 10 днів без резервного живлення, біля станції лунають вибухи – МАГАТЕ

ЗАЕС 10 днів без резервного живлення, а біля станції знову лунають вибухи. Про це у своєму свіжому звіті доповідає місія МАГАТЕ, представники якої продовжують знаходитися на ядерному об’єкті, окупованому росіянами, передає Nikopolnews.

Запорізька атомна електростанція протягом останніх 10 днів не має резервного джерела живлення – про це йдеться в звіті від 1 березня Міжнародного агентства атомної енергії.

Експерти МАГАТЕ очікують на відновлення резервної лінії 330 кіловатт найближчим часом, але ситуація з енергопостачанням за межами майданчика «залишається джерелом глибокої стурбованості», заявляє пресслужба агентства з посиланням на генерального директора Рафаеля Маріано Ґроссі.

«За останні 18 місяців найбільша в Європі атомна електростанція зазнала восьми випадків повної втрати електроенергії за межами майданчика, що змусило її покладатися на аварійні дизель-генератори. В історії атомної енергетики це безпрецедентна ситуація, і вона явно не є стійкою», – повідомив він.

Крім того, місія МАГАТЕ продовжує повідомляти, що чує звуки бойових дій біля станції.

Рано вранці в середу експерти почули вибух на деякій відстані від станції, а потім, схоже, вогонь зі стрілецької зброї поблизу або на місці. Російське «керівництво» ЗАЕС поінформувало групу МАГАТЕ, що російські війська вжили заходів для «захисту станції» від безпілотників у цьому районі, але сама ЗАЕС не була атакована, руйнувань і жертв немає. Жодних інших подробиць про цей інцидент не надходило. Експерти МАГАТЕ попросили отримати доступ до території, але їм сказали, що пошкоджень для огляду немає та що обстріляна територія розташована поза контролем станції, – йдеться у звіті

Нагадаємо, раніше в МАГАТЕ заявляли про атаку безпілотників на Енергодарі і шукали у місті пошкодження.

В свою чергу, у Міненерго заявляли, що відновити мережу, яка живить ЗАЕС, заважають постійні обстріли Дніпропетровщини.

Ще новини ЗАЕС: Ситуація на ЗАЕС стає більш напруженою: окупанти не допустили до роботи 120 працівників

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×