Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
607
607

Залишилася одна лінія живлення, а МАГАТЕ шукала наслідки ударів БПЛА – що відбувається на ЗАЕС і в Енергодарі

Залишилася одна лінія живлення, а МАГАТЕ шукала наслідки ударів БПЛА – що відбувається на ЗАЕС і в Енергодарі

Що відбувається на ЗАЕС і в Енергодарі станом на 20 лютого, Nikopolnews розповість, посилаючись на Міністерство енергетики України і міжнародну місію МАГАТЕ, що, як відомо, перебуває на станції.

Що відбувається на ЗАЕС

Через бойові дії у регіоні Запорізька атомна електростанція залишилася на одній лінії електропостачання. Про це повідомили сьогодні у Міністерстві енергетики України, передає

Внаслідок бойових дій учора було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області. У результаті Запорізька атомна електростанція залишилась на одній лінії живлення. У районі тривають бойові дії, – йдеться у повідомленні міністерства.

Тут додають, що ситуація на станції при цьому залишається стабільно. Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,59 м, і цього достатньо для забезпечення потреб станції.

МАГАТЕ шукала пошкодження

Тим часом, експерти міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) відвідали Енергодар, аби оцінити наслідки, атаки БПЛА, про яку нещодавно заявляли окупанти.

Про це йдеться у звіті МАГАТЕ від 16 лютого 2024 року.

Так, за даними звіту, команда МАГАТЕ подала запит на доступ і вирушила до Енергодару 15 лютого 2024 після того, як експертам 14 лютого надали інформацію, що чотири безпілотники нібито атакували місто Енергодар. Зазначається, що повідомлень про загиблих та поранених не було.

Команду агенції супроводили до двох із чотирьох імовірних місць нападу. Одне з імовірних місць влучань — це будівля міської ради Енергодара. Експерти МАГАТЕ дійсно помітили значні пошкодження фасаду будівлі та деякі пошкоджені вікна:

Однак команда не помітила жодних залишків безпілотника, який, як повідомляється, був вилучений, і тому не змогла підтвердити, чи були пошкодження, які спостерігалися, безпосередньо пов’язані з атакою безпілотника (14.02.2024 – ред), чи є наслідком пошкоджень, отриманих раніше — йдеться у звіті

На іншому місці, у шкільному парку, експерти МАГАТЕ помітили розбите вікно. Залишків безпілотника, який, як повідомили команді, було видалено до їх прибуття, не було.

У пресрелізі агенції також повідомляють, що протягом останнього тижня експерти продовжували чути вибухи на деякій відстані від ЗАЕС, що є постійним нагадуванням про потенційні ризики для ядерної безпеки.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ передала колаборантам в Енергодар «валентинку» 14 лютого, А росіяни після цього верещали про «атаки безпілотників на ЗАЕС», що, звісно, не є правдою.

Ще новини Енергодара: «Ми були заряджені повністю заходити на ЗАЕС» – розвідник про висадку в Енергодарі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×