Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2241
2241

«Ми були заряджені повністю заходити на ЗАЕС» – розвідник про висадку в Енергодарі

«Ми були заряджені повністю заходити на ЗАЕС» - розвідник про висадку в Енергодарі

Про висадку в Енергодарі українських сил розповів командир розвідувальної групи ГУР, що брав участь в одній із операцій. Подробицями він поділився в інтерв’ю Центру протидії дезінформації, передає Nikopolnews.

Як повідомлялося раніше, українські захисники висаджувалися на території Енергодара. Деталі спецоперації розповів командир розвідувальної групи Головного управління розвідки з позивним “Саба”.

Військовий сказав, що брав безпосередню участь в одній із висадок українських сил в окупованому Енергодарі.

Був наказ зайти на той берег — ми зайшли. Вище керівництво дало наказ вийти звідти — ми вийшли. Ми висаджувалися заряджені повністю заходити на АЕС. Був би наказ заходити, ми б його виконували, — зазначив “Саба”

На запитання журналіста, чи можливість та обставини дозволяли зайти на територію Запорізької АЕС, він відповів, що не може оцінювати наявність такої можливості.

Я можу оцінювати накази, я можу сказати що був наказ висадки, ми його виконали. Був наказ повертатися — також виконали. Я військовий, я людина, яка виконує накази. Якби я був штабним офіцером, я був би присутнім на плануваннях цього рівня і мав би змогу говорити свою думку. Але в цій операції я був військовим, який безпосередньо висаджується, — поділився командир

Він зауважив, що розвідники знали про укріплення росіян на ЗАЕС в Енергодарі задовго до висадки, а для відповідних дій розроблюються спеціальні плани, нікого не кидають туди наосліп.

Під час інтерв’ю журналіст пригадав, що коли з’явилася інформація про операцію, у російських пабліках були новини, що українські сили нібито повністю розбиті.

Я не пам’ятаю такого, щоб інформація з російських джерел відповідала дійсності, — відповів на це військовий

Про висадку в Енергодарі та інші операції розвідників: відео

«Ми були заряджені повністю заходити на ЗАЕС» - розвідник про висадку в Енергодарі«Ми були заряджені повністю заходити на ЗАЕС» – розвідник про висадку в Енергодарі

Що ще відомо про спецоперацію в Енергодарі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що операція з висадки десанту в Енергодарі тривала близько двох місяців – з початку вересня до кінця жовтня.

Тоді було вже досить холодно, а це була висадка на човнах. Було складно. Детальний список завдань, які ми тоді виконували, розкривати не можу, але нам вдалось їх виконати. Там ми постійно – майже кожні два дні – влаштовували такі собі набіги Дніпром, щоби спровокувати росіян укріплювати саме ту ділянку. Це своєю чергою послужило на користь Херсонському напрямку, – розповідав один із учасників

Нагадаємо, раніше ми писали: Про ризик наступу з «того берега», удари по «тарілкам» і захист від дронів – начальник Нікопольської РВА

А також: Ось хто віддає накази про обстріли Нікополя: що відомо про загарбника Пойдо

Читайте також новини України: Російська ДРГ розстріляла брата і сестру на Сумщині вранці 27 січня

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×