Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
677
677

«День проходить у пошуках води»: як у Марганці відновлюють водопостачання

як у Марганці

Як у Марганці відновлюють водопостачання, розповіли сайту «Суспільне Дніпро». Повідомляє Nikopolnews.

Зараз в місті прокладають нові водогони. Без централізованого водопостачання через руйнування військовими Росії Каховської ГЕС в місті й досі залишаються близько 35 тисяч людей.

Одна з місцевих жительок Ольга приходить за водою два рази на день. Їй 69 років. Каже, далеко живе від пункту видачі, тож важко ходити.

«Як хто дома, то допомагають мені виносити, аж на четвертий поверх під двері ставлять, а я тоді вже якось сама затягаю в хату», – розповідає вона.

Як у Марганці відновлюють водопостачання: відео

Прокладають нові водогони: у Марганці тривають роботи з відновлення водопостачанняПрокладають нові водогони: у Марганці тривають роботи з відновлення водопостачання

Артем Митько приїжджає на велосипеді за водою щодві години. Загалом за день може прийти близько 20 разів. Щоразу набирає по 25 літрів. Як питну цю воду не використовує. Каже, багато йде на прання та прибирання.

«День проходить у пошуках води, щоб поїсти вдома, поприбирати, підлогу помити, помитися», – говорить він.

як у Марганці

Аби відновити подачу води, говорить секретар Марганецької міської ради Анатолій Деркач, прокладають труби з місцевого водосховища. Запланована відстань – 7,5 км, вже прокопали 6,5 км траси, уклали близько 3 км пластикових труб.

«Зараз там ідуть роботи будівельні з встановлення насосної станції, підтягнені вже туди стовби для живлення електроенергії, тому десь у серпні хочемо подати. Це буде технічна очищена вода, тобто її як питну не можна використовувати. Ми будемо підвозити питну», зазначив посадовець.

А поки вода є тільки в центральній лікарні. Нещодавно благодійники передали очисну станцію. Аби подати воду до установки, фахівці проклали труби зі свердловини, каже в.о. директорки Марганецької центральної лікарні Людмила Фоменко.

як у Марганці

Розповідає, станція виробляє до 100 кубів питної води на добу, а лікарня споживає 30 кубів. Воду використовують лише на потреби лікарні.

“Станцію встановили десь півтора тижня назад. На даний час ми можемо приймати пацієнтів без обмежень”, – розповіла керівниця лікарні.

Зараз, аби забезпечити жителів Марганцю водою, в місті облаштували 55 пунктів з технічною очищеною водою. Також пробурили п’ять свердловин.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×