Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1025
1025

У Покрові пішов з життя Почесний громадянин міста

У Покрові пішов з життя

У Покрові пішов з життя Почесний громадянин міста, голова ради ветеранів Микола Баршунін. Сумну новину повідомили у міській раді, передає Nikopolnews.

«Микола Олександрович Баршунін народився 10 грудня 1938 року. До  Покрова, тоді Орджонікідзе, приїхав молодим спеціалістом у 1971-му. За плечима вже була служба в армії. Викладач загальнотехнічних дисциплін і фізики, трудову діяльність розпочав у 1955 році електрослюсарем з ремонту електровозів у Карпинську. Вже у 1961-му був направлений майстром виробничого навчання до технічного училища», – йдеться в повідомленні.

Вся діяльність Миколи Олександровича була пов’язана з вихованням підростаючого покоління. У 1971 році він приїхав до Покрова й пішов працювати до школи селища Гірницьке. Вже через рік, Микола Баршунін очолив вечірню школу.

«Він мав особливе бачення освітньої сфери, впроваджував передові методики. Як заступник голови міської організації товариства «Знання», робив все, аби педагогічна справа процвітала», – говорять у міській раді.

У 1975 році Миколу Олександровича було призначено директором середньої школи №4 з виробничим навчанням. За його керівництва було побудовано автоклас і підземний тир. Через три роки відкритий Міжшкільний навчально-виробничий комбінат.

У Покрові пішов з життя Почесний громадянин міста

У Покрові пішов з життя

 «У 1979 році, вже як завідувач міського відділу народної освіти, він проводить експеримент республіканського значення з навчання дітей 6-річного віку. За успішне впровадження експерименту удостоєний вищої педагогічної нагороди – медалі «А.С. Макаренка», а також нагрудного знаку «Відмінник освіти України», розповідають у пресслужбі міської ради.

У 1988 році  Микола Олександрович Баршунін очолює професійно-технічне училище №50, у розбудову та становлення якого вкладає усі свої знання та сили. А у 2001 році шанованого вчителя, авторитетну серед земляків людину, обирають головою Ради ветеранів війни та праці.

За активну життєву позицію та особистий внесок у розвиток ветеранського руху у вирішенні питань соціально-правового захисту ветеранів, виховання молоді на кращих традиціях старшого покоління, відстоювання правди історії, інтересів Вітчизни, у 2007 році він був нагороджений «Почесною грамотою» Республіканської Ради ветеранів України.

У 2014-му Всеукраїнською організацією ветеранів нагороджений відзнакою «Почесний ветеран України». Він неодноразово був обраний членом виконавчого комітету Покровської міської ради.

«Громадський діяч, людина небайдужого серця, яку шанували земляки. Він зробив вагомий внесок у розвиток ветеранської організації не тільки міста, а й Дніпропетровщини. За ініціативи та безпосередньої участі Миколи Олександровича були впроваджені важливі починання. Рада ветеранів  залишалася на вістрі подій, дієвою організацією, що переймалася питанням збереження історичної правди, безперевного зв’язку з підростаючим поколінням», – додали у повідомленні.

Микола Баршунін був патріотом своєї землі, йшов дорогою служіння людям. До останнього дня переймався долею міста та своєї країни.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×