Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1792
1792

Вода вже є, запаси я не витрачаю: яка ситуація з водопостачанням у Марганці

водопостачанням у Марганці

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці, розповіли журналісти сайту «Суспільне».Повідомляє Nikopolnews.

Через руйнування Каховської ГЕС та обміління водосховища в місті майже три місяці була відсутня вода. Зараз водопостачання поновили 80% абонентів. У місті продовжують діяти понад 70 пунктів набору питної та технічної, води. Жителька Марганця говорить, що вода вже з’явилась у кранах, проте вона все ще залишає запаси у ванній.

«Попри те, що вода вже є, запаси я не витрачаю. У сестри є свердловина, чоловік набирав і баком мені перевозив», — розказує вона.

водопостачанням у Марганці

Світлана живе у тому ж будинку. Згадує той день, коли вода нарешті з’явилась у квартирах:

«Ми казали: Боже, яке нам щастя! Ми побачили, що у нас там вода тече у кранику. Як ми почали воду набирати у відра, ставити! Спочатку ж вона була така що не можна було нею користуватися», — говорить марганчанка.

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці: відео

Вода вже є, запаси я не витрачаю: яка ситуація з водопостачанням у Марганці

Світлана воду з крана використовує лише як технічну. Для приготування їжі та пиття — бутильовану з магазину. Місцеві продовжують набирати воду у пунктах видачі. Їх у місті 71. Андрій розповідає, зараз набирає менше води й використовує її тільки для душу.

«Посуд такою не миємо. Це так — вмитись і самому помитися», — говорить він.

водопостачанням у Марганці

Зараз вода у кранах — технічна, каже головний інженер Марганецького водоканалу Андрій Михайлик. Розповідає: нова магістраль закачує воду з Миколаївського водосховища.

«Була протягнута лінія магістральна, близько 7 кілометрів. Збудована насосна станція на березі цього водосховища. І зараз вона на минулому тижні запущена, правда в тестовому режимі», розповів посадовець.

Попри проблеми з проривами комунікацій забезпечити водою місто на 100% планують до наступного тижня, каже Андрій Михайлик.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×