Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2023
2023

Технічну воду беремо для посуду: яка ситуація з водопостачанням на Нікопольщині

Нікополь

Яка ситуація з водопостачанням у Нікополі та Марганці, розповіли журналісти сайту «Суспільне». Повідомляє Nikopolnews.

У Марганці працює сімдесят один пункт роздачі води, розповідає секретар міськради Анатолій Деркач. На одному з них люди вишиковуються в чергу, аби набрати питної та технічної. Місцевий житель Юрій каже: ходить по воду кілька разів на день.

«От зараз 20, 30, 5 і у жінки ще. Ну 50 літрів. Ще вдома є, тобто нам на день потрібно десь літрів 200, десь так. Покупатися, помити посуд, для інших потреб», – розповідає чоловік.

Окрім пунктів роздачі у місті працюють сім свердловин, на двох з яких встановлені системи очистки. Біля них люди збираються, аби набрати питну та технічну воду.

Яка ситуація з водопостачанням на Нікопольщині: відео

Технічну воду беремо для посуду: яка ситуація з водопостачанням на Нікопольщині

Місцевий житель Микола живе з дружиною та сином. Говорить: на одну людину потрібно приблизно 20 літрів технічної води.

«Зараз приїжджаємо рідше, бо є вода: в магазинах є, є свердловини. Технічну беремо чисто для посуду. Помити посуд, помитися … вся вона йде. Чистенька, нормальна вода», – каже він

Щодня, за словами секретаря міськради Анатолія Деркача, люди набирають приблизно 500-600 кубів питної води. Розповідає, до міста воду привозять цистернами у потягах.

«Регіональний водопровід. Він тягнеться від споруди номер шість, це Миколаївське водосховище, воно поряд з містом Марганцем. Підрядник працює там, тягне водопровід довжиною 7,5 кілометрів до наших фільтруючих станцій», – розповів посадовець.

Нікополі централізоване водопостачання відновили третині жителів. Місцева жителька Любов каже, що через низький тиск у системі водопостачання іноді вода не доходить до її поверху, тому жінка вимушена ходити до пунктів роздачі.

«Третій поверх, водичка потихеньку зараз крапає. А сюди ходжу, тут гарна, смачна вода. Ми її навіть не кип’ятимо. Я зараз сама живу, то я рази два ходжу», – говорить вона.

Нікополь

«Оце, скільки тут виходить, п’ять помножити на п’ять, двадцять п’ять літрів. У мене технічна вдома є, я раніше зроби запаси. А потім була вода, а оце вчора перекрили її», – розповів житель Нікополя Іван.

Всього у Нікополі, за інформацією Дніпропетровської обласної військової адміністрації, працює понад 40 пунктів роздачі води. Він зазначив, у міській раді планують запуск водопроводу 15-20 серпня, що забезпечить технічною водою все місто.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×