Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2324
2324

«Сиділа біля вікна, отримала поранення грудної клітини»: медики Марганця розповіли про важкі наслідки обстрілів

«Сиділа біля вікна, отримала поранення грудної клітини»: медики Марганця розповіли про важкі наслідки обстрілів у громаді

Медики Марганця працюють на місцях обстрілів разом з іншими службами – такими як поліція, ДСНС тощо. Кажуть, останнім часом випадки артобстрілів у Марганецькій громаді почастішали. На жаль, є поранені і загиблі люди.

Про це пише медик екстреної медичної служби Володимир Грабовий, передає Nikopolnews.

Володимир Грабовий, зокрема, розповів, що 1 листопада в центральну оперативну диспетчерську, Комунального підприємства «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ та МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ» ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ о 13:25, надійшов виклик з приводу – опіки/вибух, артобстріл.

На місце події виїхала бригада ЕМД № 23 підстанції м. Марганець, в складі фельдшера з МНС Яровицька Наталія Володимирівна, молодшої медичної сестри Дражевська Наталія Анатоліївна та водія Олійник Олег Васильович.

Медики Марганця працюють на місцях обстрілів разом з іншими службами

«Сиділа біля вікна, отримала поранення грудної клітини»: медики Марганця розповіли про важкі наслідки обстрілів у громаді

На місці виклику була жінка 1981 року народження, яка знаходилась у власному будинку біля вікна, під час ворожого обстрілу. Бригада ЕМД, оглянувши потерпілу, виявила у неї проникаюче осколкове поранення грудної клітки. Пацієнтці була надана екстрена медична допомога згідно протоколу в повному обсязі: встановлено внутрішньовенний доступ, проведено знеболення, первинну обробку рани, накладено оклюзійну пов’язку, розпочато інфузійну терапію. Постраждала була доставлена у Марганецьку центральну міську лікарню до травматологічного відділення, у супроводі медиків.

Також, 5 листопада під час ворожого обстрілу, загинув чоловік, який їхав на велосипеді, знехтувавши власною безпекою та застереженнями про повітряну тривогу.

Ці випадки вкотре доводять, що не слід забувати про власну безпеку, та не нехтувати сигналами тривоги. Під час повітряної тривоги, не треба забувати про правило двох стін, – закликає Володимир Грабовий

Ще новини Нікопольщини: У Нікополі жінка отримала електротравму на виробництві

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×