Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
683
683

Мешканців Нікопольщини застерігають від вирощування снодійного маку і конопель: проводиться операція «МАК»

Мешканців Нікопольщини застерігають від вирощування снодійного маку і конопель: проводиться операція «МАК»

Мешканців Нікопольщини застерігають від вирощування снодійного (опійного, в тому числі олійного та інших) маку і конопель. Про заборону нагадав старший дільничний офіцер поліції ВП №3 Нікопольського РУП ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції Сергій Зубенко, передає Nikopolnews. Він повідомив також, що на території району проводиться операція «Мак».

Зазначається, що на сьогодні в державі гостро постало питання боротьби з нелегальним обігом наркотиків, і ведеться діяльність, спрямована на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

На порушників може чекати адміністративна або кримінальна відповідальність.

Адміністративна відповідальність – які штрафи передбачено

Мешканців Нікопольщини застерігають від вирощування снодійного маку і конопель: проводиться операція «МАК»

Незаконний посів та вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель в кількості до 10 рослин – підстава для притягнення по ст.106-2 КУпАП (штраф до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин).

Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки, а також невжиття землекористувачами, землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку – підстава для притягнення по ст.106-1 КУпАП (штраф на громадян – до 510 гривень, а на посадових осіб до 1190 гривень).

Кримінальна відповідальність

Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин – караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до  6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років    (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України).

Окрім того, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за наркозлочини, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель у кількості 500 і більше рослин – караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років (ч. 2 ст. 310 КК України).

Операція МАК

Мешканців Нікопольщини застерігають від вирощування снодійного маку і конопель: проводиться операція «МАК»

Протягом червня – вересня поточного року на території Нікопольського району проводиться комплекс оперативно–профілактичних заходів під умовною назвою «МАК», з метою виявлення і знищення нелегальних посівів наркомісних рослин маку і конопель.

Працівники поліції, в тому числі і дільничні офіцери поліції здійснюватимуть подворові обходи домогосподарств жителів району та оглядатимуть їх щодо можливих незаконних посівів

Основні зусилля працівників поліції району спрямовуються на затримання розповсюджувачів наркотиків, взяття їх під варту та накладення арешту на майно наркозлочинців.

Маємо надію, що в кожного жителя району прокинеться громадський обов’язок щодо дотримання законодавства, і буде викорінено негативну практику вирощування рослин конопель та снотворного маку, – йдеться у повідомленні

Поліція звертається до усіх небайдужих громадян дотримуватися чинного законодавства. Також у разі виявлення посівів нарковмісних рослин просять повідомляти до Нікопольського відділу поліції за цілодобовим телефоном : 097-041-27-92 або 102.

Конфіденційність гарантують.

Ще новини Нікопольщини: На Нікопольщини обговорили доступність до споруд цивільного захисту під час війни

Читайте також: В Україні заборонять ртутні термометри – чим їх замінять

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×