Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1072
1072

Вуличні туалети, альтернативні варіанти і розділення питної та технічної – що з водою у Томаківській ТГ

Вуличні туалети, альтернативні варіанти постачання і розділення питної та технічної – що з водою у Томаківській ТГ

Руйнування дамби Каховської ГЕС поставило Нікопольський район перед лицем дуже серйозної проблеми – нестача води. Сьогодні кожна громада максимально мобілізується і шукає виходи із ситуації, що склалася. Людям обіцяють, що без питної води не залишаться. Але те, що усім буде складно – факт. Як і у інших, виникла проблема з водою у Томаківській ТГ, яка отримувала її від Марганецького водоканалу. Як відомо, це підприємство вже зупинилось.

Приховувати не будемо, ситуація з водою складна. Вона не вирішиться одномоментно. Все що залежало від нас – ми зробили. Використовуйте запаси води економно. Підвіз буде. Зараз аналізуємо потребу, щоб обрати найбільш оптимальний режим та механізм підвозу, – йдеться у зверненні влади до мешканців Томаківки на сторінці у Фейсбуці, передає Nikopolnews

Тут додають, що є альтернативні способи водопостачання, які будуть реалізовувати негайно. Але уточнюють: якщо дозволить технічна сторона.

Сподіваємось що нову систему водопостачання буде побудовано якнайскоріше, для цього в держбюджеті вже передбачено кошти. Ми впораємось,  але тільки якщо будемо працювати разом.  Тому зараз треба максимально мобілізуватись і співпрацювати, – йдеться у повідомленні

Селищний голова Томаківки Іван Калашник оприлюднив окремий допис на своїй особистій сторінці, де теж прокоментував ситуацію.

Селищний голова Томаківки Іван Калашник

Селищний голова Томаківки Іван Калашник

Насоси в Марганці зупинено. Назавжди. Каховське водосховище зменшується з кожною секундою. Тому ми маємо проблему з водопостачанням. І рішення простого немає. Але ми працюємо над вирішенням проблем різного характеру. Про рішення  буду інформувати. Але й від гарної та розумної поради не відмовлюсь, – написав Іван Калашник

Він просить мешканців Томаківки усвідомлювати, що є технічна і питна вода. А також взяти взяти до уваги, що для унітазів ніхто воду возити не буде.

Багатоквартирні будинки, організовуйтесь та облаштовуйте вуличні туалети (ми доможемося матеріалами), – радить голова

Іван Калашник також зазначив, що в пріоритеті на отримання питної води буде лікарня. Але пообіцяв, що підвіз питної води для населення обов’язково буде.

Проблема це спільна для всіх нас, тож дайте працювати разом та допомагати один одному! Винних шукати можна лише, вступивши до ЗСУ та допомігши вигнати нечисть з нашої землі! – додав голова

Коли мешканцям Томаківки підвезуть воду

Згодом на офіційній сторінці громади з’явилася інформація, що завтра, 9 червня, буде підвіз питної води для багатоквартирних будинків в Томаківці.

Залишати заявки можна за номерами телефонів:

  • +380688522016
  • +380673187181

А також під ЦИМ дописом у Фейсбуці.

Детальніше про час повідомимо завтра тут (на сторінці – від ред.) і передамо відповідальним особам по будинкам. Вони вже визначені. Детальніше про те, як будемо жити в цій ситуації напишемо тут ввечері, – пообіцяли мешканцям представники влади

Що з водою у Томаківській ТГ – основне

Увечері 8 червня влада оприлюднила 7 пунктів щодо ситуації станом на зараз.

  1. Відтепер вода існує ПИТНА і ТЕХНІЧНА. Необхідно придбати/знайти ємності, не плутати їх, використовувати воду раціонально.
  2. Підвіз почнеться відзавтра. Коли буде зрозуміло, які витрати часу і води, складемо графік. Окремо буде підвіз питної і технічної води.
  3. Ми не самі в цій біді, міжнародні фонди обіцяють нам свою підтримку, вже скоро ми зможемо її побачити: гумдопомога, ємності, устаткування, техніка.
  4. Невідкладно облаштовуються пункти видачі ПИТНОЇ і ТЕХНІЧНОЇ води по Томаківці.
  5. Вуличні туалети біля багатоквартирних будинків – в процесі виготовлення. Але в цьому нам треба допомога ініціативної групи.
  6. Села громади будуть забезпеченні водою із сусідніх громад та міста Запоріжжя. Забір буде здійснюватися там. Вже є певні домовленості, будемо пробувати.
  7. Мешканці приватних будинків в Томаківці – облаштовуйте басейни та ємності, в кого немає вуличного туалету – робіть. Вам все одно трішки простіше ніж людям в квартирах.

ВАЖЛИВО: самоорганізовуйтесь. Без цього буде важко. Не слід втрачати оптимізм, але зрозумійте, ми житимемо в такій реальності довго.  Ми всі не до кінця розуміємо, як це буде, але ми пристосуємось, – додає влада

Ще новини Нікопольщини: Що буде з технічною водою у Червоногригорівській громаді?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×