Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5178
5178

Знайшов на вулиці і під’єднав до повербанку: на Нікопольщині в руках у підлітка вибухнув детонатор

Знайшов на вулиці і під’єднав до повербанку: на Нікопольщині в руках у підлітка вибухнув детонатор

На Нікопольщині в руках у підлітка вибухнув детонатор, хлопець отримав травми. Про це повідомляє медик Валентина Марченко. Інформація з’явилася на сторінці директора КП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у Фейсбуці, передає Nikopolnews.

Нещастя сталося 1 квітня. Медикам у цей день було зовсім не до сміху.

Опівдні на станцію поступив виклик з приводу вибуху в руках у 16-річного підлітка невідомого предмету в с. Придніпровське Нікопольського району. На виклик негайно виїхала бригада із підстанції міста Нікополя. Після прибуття на виклик бригада застала юнака з пораненнями кистей обох рук, лівого боку грудної клітки, лівого боку живота та лівого стегна. Всі вище вказані ділянки тіла були усіяні дрібними порізами та рваними ранками, в глибині яких виднілися невеликі металеві уламки.

Хлопцеві надали невідкладну допомогу, знеболили, обробили рани, наклали асептичні пов’язки та доставили його до Нікопольської міської лікарні № 4. Загальний стан постраждалого оцінили, як стан середнього ступеню важкості, глибоких проникаючих пошкоджень, принаймні візуально, виявлено не було.

Після обстеження та хірургічної обробки травмованих ділянок в лікарні потерпілого було вирішено перенаправити на лікування в обласну дитячу лікарню. Транспортування його в обласний центр здійснила бригада екстреної медичної допомоги м. Нікополя.

Зі слів постраждалого: він, нібито, знайшов невідомий йому металевий предмет у вигляді трубки діаметром близько 3 см і довжиною 10 см, з якого стирчали два дротики. Він приніс цей предмет до хати і вирішив під’єднати ці дротики до повербанку. Як тільки він це зробив, пролунав вибух.

Пізніше, з допомогою працівників поліції вдалося з’ясувати, що предмет, який десь роздобув підліток – це детонатор. Спричинити смертельних травм, він, як правило, не може, але рани завдає.

Знайшов на вулиці і під’єднав до повербанку: на Нікопольщині в руках у підлітка вибухнув детонатор

В 16 років уже пора думати своєю головою. Працівники ЕМД звертаються до всіх – і дітей, і підлітків, і дорослих, і до батьків дітей та підлітків – думайте над своїми вчинками, пояснюйте своїм близьким, а особливо дітям та підліткам про важкі наслідки їхній дій. Не збирайте різний негатив, відмовтеся від будь-яких невідомих та незнайомих вам предметів. Без них ви проживете, а з ними – можете не вижити. На світлинах – бригади, які рятували потерпілого підлітка – фельдшери Міщенко Тамара та Пономаренко Наталія і водії  – Олександр Гузь та Валентин Зуєв, – йдеться у повідомленні

Знайшов на вулиці і під’єднав до повербанку: на Нікопольщині в руках у підлітка вибухнув детонатор

Ще новини Нікопольщини: Ризикують собою, рятуючи інших: як працює швидка Марганця під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×