Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1579
1579

На Нікопольщині знову екстрені відключення світла: що нас чекає далі

На Нікопольщині знову екстрені відключення світла: що нас чекає далі

На Нікопольщині знову екстрені відключення світла 15 травня увечері. Мешканців Нікополя і району попередили про знеструмлення посадовці. Про те, що нас чекає далі, розповів голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

На Нікопольщині знову екстрені відключення світла

У зв’язку з дефіцитом електроенергії, що виник внаслідок руйнувань росією об’єктів енергетики України на території Нікопольського району (інших районів та областей теж) здійснюються аварійні відключення, – йдеться у повідомленні голови Нікопольської РВА Євгена Євтушенка, передає Nikopolnews

Він зазначив, що орієнтовна тривалість знеструмлення до 3-х годин.

Через дефіцит електроенергії ввечері у Нікополі діятимуть аварійні відключення світла. Основна причина – відсутність достатнього обсягу генеруючих потужностей в системі для покриття споживання, як наслідок масованих російських атаки на українські енергосистеми, – повідомляє Нікопольська міська рада

На Нікопольщині знову відключення світла: що нас чекає далі

Аналогічна ситуації і по всій території області.

Про екстрені відключення у Дніпропетровській області попередив ДТЕК.

Що на нас чекає далі

lukasuk amp

Ось  що пише голова облради Микола Лукашук:

“Ні для кого не секрет, що ситуація в енергетичному секторі дуже складна. Міністр енергетики повідомляв, що за останні п’ять масштабних російських атак наша енергосистема втратила близько 8 ГВт потужностей. Для розуміння: влітку 2021 року вся Україна споживала 15 ГВт.

Цього літа легше не стане, всі мають це розуміти.

Держава робить все можливе, щоб відновлювати пошкоджені об’єкти та забезпечувати стабільне енергопостачання. Втім ситуація може змінюватися в залежності від бойових дій, атак ракетами та шахедами.

Війна триває. Тож, найімовірніше, росіяни продовжуватимуть удари по енергетиці, щоб тиснути на людей, на нашу економіку. Намагатимуться також створити загрози для вуглевидобутку, аби зірвати наступний опалювальний сезон.

Також очевидно, що під час осінньо-зимового періоду 2024-2025 енергетика держави матиме дефіцит потужностей. Йде робота по відновленню обʼєктів, але це складний, тривалий процес.

Наскільки великим буде дефіцит – залежатиме від того, як швидко Україна отримає військову допомогу та системи ППО від партнерів, аби мати змогу захистити енергетичні обʼєкти.

В таких умовах ми живемо третій рік поспіль, втім не буде зайвим перевірити свої запаси. Павербанки, зарядні станції – за можливості придбайте зараз, якщо раптом досі їх не маєте.

Зрештою, ми вже проходили блекаути, довгі години відсутності електроенергії. Важко, але проходили. Це не те, що може нас зламати. У держави є розуміння ситуації, триває відновлення енергетики, але всі процеси потребують часу.

Тому без паніки.

Принагідно нагадую про ощадливе споживання ресурсів. Намагайтеся використовувати найбільш затратні електроприлади по мінімуму, економте електроенергію.

Щодо Дніпропетровщини. Критична інфраструктура, лікарні тощо – всі обʼєкти забезпечені генераторами. Джерела живлення є всюди, де є технічна можливість їх використовувати в разі відключень електроенергії”

Також Лукашук закликав вірити в Сили оборони та в наших енергетиків.

Ще новини Нікопольщини: Нічна атака Нікополя дроном і відключення світла – ситуація на Дніпропетровщині 15 травня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×