Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1993
1993

Не відключати світло в зоні бойових дій: громада на Нікопольщині звернулася до ДТЕК і заявляє про позитивний результат

Не відключати світло в зоні бойових дій: громада на Нікопольщині звернулася до ДТЕК і заявляє про позитивний результат

Не відключати світло в зоні бойових дій. З таким проханням звернулася до енергетиків Червоногригорівська громада, що на Нікопольщині. Тут повідомляють про позитивний результат. Але наголошують: ситуація в енергетиці України критична. Тому слід бути готовими до нових складнощів.

В умовах сучасної війни на території України, питання енергетичної безпеки стає критично важливим. Одним із найвагоміших аспектів цього питання є відтермінування стабілізаційних відключень електроенергії в зонах активних бойових дій. Це рішення може мати безпосередній вплив на виживання, здоров’я та моральний стан населення, а також на ефективність військових операцій, – кажуть у Червоногригорівській громаді, передає Nikopolnews

Зазначається, що виконавчий комітет Червоногригорівської селищної ради неодноразово звертався з усними проханнями про припинення відключення еектроенергії на території громади, яка знаходиться в зоні активних бойових дій.

В громаді нагадують, що на даний час тут існує величезна проблема з питним водопостачанням, яку місцеві жителі вирішують, зокрема, бурінням власних свердловин, помпи яких потребують електроенергію для споживання.

В першу чергу, безперебійне постачання електроенергії є ключовим фактором для забезпечення базових потреб населення. В зоні бойових дій часто немає можливості використовувати альтернативні джерела енергії, тому відсутність електрики може призвести до критичних ситуацій:

  • Лікарні та мобільні медичні пункти потребують стабільного електропостачання для роботи медичного обладнання, збереження медикаментів та підтримання життєдіяльності пацієнтів.
  • Електроенергія необхідна для підтримки роботи мобільних мереж та інтернету, що є життєво важливим для координації рятувальних операцій та зв’язку населення з рідними.
  • Системи водопостачання і опалення часто залежать від електрики, особливо в зимовий період, коли відсутність тепла може призвести до замерзання труб та подальших пошкоджень інфраструктури.
  • Психологічний стан людей в зоні бойових дій значно залежить від наявності базових умов для виживання. Безперервне електропостачання може сприяти зниженню рівня стресу та паніки серед населення. Світло в домівках, можливість заряджати мобільні пристрої та мати доступ до новин – все це надає відчуття стабільності та надії на краще майбутнє.

Громада на Нікопольщині звернулася до ДТЕК

Саме тому спеціалістами Червоногригорівської селищної ради було написано листи з проханням відтермінувати, чи за можливості припинити стабілізаційні відключення на території нашої громади.

Не відключати світло в зоні бойових дій: громада звернулася до ДТЕК і заявляє про позитивний результат

Не відключати світло в зоні бойових дій: громада звернулася до ДТЕК і заявляє про позитивний результат

На даний час, останні пару тижнів ми бачимо результат цих звернень – електрика в нас є постійно. Але ми повинні розуміти, що стан електромереж критичний. Продовжуються обстріли з пошкодженнями об’єктів енергетики. Електроенергії не вистачає, тому все одно ми повинні бути готові завжди до таких відключень, хоч і короткочасових. Маємо надію, що стабілізаційні графіки відключень не будуть діяти на нашій території значний час! – йдеться у повідомленні

Ще новини Нікопольщини: Що робити мешканцям Нікопольщини в умовах терору і чому Марганець не в зоні бойових дій – Євтушенко

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×