Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1673
1673

Перейменують село Чкалове і декілька вулиць – що відомо

Перейменують село Чкалове і декілька вулиць – що відомо

В ході декомунізації перейменують село Чкалове на Нікопольщині, а також декілька вулиць у Чкалівському старостинському окрузі. Інформацію про це надали сьогодні голова робочої групи з перейменування Вероніка Шевченко та староста Ольга Микитенко, передає Nikopolnews.

Зазначається, що сьогодні 20.12.2023 року об 13:00 було проведено онлайн нараду з облдержадміністрацією з питання перейменування населених пунктів та об’єктів топонімів населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики та радянської тоталітарної політики.

В старостинському окрузі під перейменування підпадають 3 вулиці населених пунктів, а саме:

  • с. Чкалове – вул. Нагорна та вул. 8-го Березня;
  • с. Південне – Франка Іванна.

Тож в ході наради і палкої дискусії зі своєї сторони ми відстояли вулицю Франка Івана в с. Південне, так як вона розпорядженням голови облдержадміністрації від 19.05.2016 року, № Р-223/0/3-16 (додаток 18) була перейменована з вул. Кузнєцова на вул. Івана Франка, а не на вул. Франка Івана, як це було зазначено в переліку, – йдеться у повідомленні

Щодо вулиць в селі Чкалове

1.Назва вул. Нагорна буде приведена у відповідність до стандартів державної мови та буде носити назву вулиця Нагірна. Відповідне рішення буде прийняте на черговій 33 сесії Першотравневської сільської ради.

2.Стосовно вул. 8-го Березня – до 27 січня 2024 року потрібно прийняти рішення про перейменування вулиці. Тож від сьогодні приймаються пропозиції щодо нової назви.

Перейменують село Чкалове

Щодо перейменування села Чкалове на село Вільне, вже подано весь пакет документів на розгляд депутатам сільської ради для прийняття відповідного рішення.

Всі ці дії по перейменуванню вулиць і населеного пункту, не створять для жителів старостинського округу незручностей. Не потрібно нічого переробляти і не потрібно ні за що платити, – пояснюють мешканцям

Ще новини Нікопольщини: У Нікополі перейменували парк Пушкіна та ще десятки вулиць (список)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×