Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5281
5281

Пішов з життя народний артист і письменник, чия доля була тісно пов’язана з Нікопольщиною (фото)

Пішов з життя народний артист і письменник, чия доля була тісно пов’язана з Нікопольщиною (фото)

Пішла з життя людина, чия доля була тісно пов’язана з Нікопольщиною. Сумну новину повідомила Нікопольська міська рада, передає Nikopolnews.

2 грудня 2023 року на 77-му році пішов з життя Народний артист України, член Національної спілки письменників Сергій Павлович Кустов. Людина-легенда, людина-епоха… – йдеться у повідомленні

Пішов з життя народний артист і письменник, чия доля була тісно пов’язана з Нікопольщиною (фото)

Все своє життя Сергій Кустов присвятив служінню національним українським ідеалам та культурі. 55 років – на сцені Першого Львівського театру, де зіграв понад 100 ролей, серед яких найвизначнішими були ролі Гамлета, Голохвастова у виставі «За двома зайцями», Робін Гуда та Лукаша у «Лісовій пісні».

Сергія Павловича Кустова з Нікопольщиною пов’язували особливі стосунки, тут він черпав своє творче натхнення. Багато років митець присвятив дослідженню історичної та культурної спадщини Нікопольщини. У рамках реалізації проєкта «Львів-Нікополь: творча співдружність», письменник створив більше 10 художніх творів для дітей та домашнього читання. Історії про видатних козаків та войовничих скіфів надихнули його на написання оповідок-легенд «Русалки Великого Лугу», «Козак Андрійко з Микитиного Перевозу» та «Козаки, сполом». Один із останніх творів автора – «Симфонія Золотої Пекторалі» розповідає про археологічні дослідження Бориса Мозолевського. Ілюстраціями до деяких його оповідань стали малюнки учнів художнього відділення Нікопольської школи мистецтв.

Нікопольська громада щиро співчуває рідним, близьким та друзям Сергія Павловича Кустова. Його Ім’я назавжди залишиться в нашій пам’яті, а творчі доробки стануть дорогоцінними скарбами літератури рідного краю, – йдеться у повідомленні

Ще новини Нікопольщини: «Повернення Дніпра»  – запорізький письменник написав книжку про «Каховське море»

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×