Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
97
97

Рік без Каховського водосховища: Томаківська громада підбила підсумки

Рік без Каховського водосховища: Томаківська громада підбила підсумки

Сьогодні рівно рік з того дня, як росіяни підірвали Каховську ГЕС, і Україна згодом залишилася без Каховського водосховища, а Нікопольщина – без централізованого водопостачання. Громади підбивають підсумки дуже важкого для себе періоду Серед них і Томаківська громада.

Тут кажуть, що громада впоралася з викликами, передає Nikopolnews.

Рівно рік тому, 6 червня 2023 року було підірвано Каховську ГЕС, наша громада лишилася без централізованого водопостачання. Почався дефіцит питної та технічної води. Нами було проведено колосальну роботу, щоб зараз впевнено сказати, МИ ВПОРАЛИСЯ! – йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці Томаківка

Рік без Каховського водосховища: підсумки

Рік без Каховського водосховища

В громаді розповідають, що першим кроком до розв’язання проблеми відсутності водопостачання було проведення інвентаризації резервних джерел водопостачання. Було проінвентаризовано та облаштовано  насосами автоматичної подачі води 22 резервних джерела. Здійснювався підвіз технічної води: з червня по серпень машинами ДСНС, з вересня по грудень – комунальними машинами. Загальна кількість пізвезеної технічної води з червня по грудень 2023 року приблизно становить 3000 м3. Для ліквідації надзвичайної ситуації внаслідок підриву Каховської ГЕС було придбано ємності, насоси, помпи, та інші необхідні речі для забезпечення доступності населення до забору води на суму 836 тис.грн.

Також вагомою була та є допомога міжнародних партнерів. Від фондів отримано благодійну допомогу у вигляді майна на суму близько 6 мільйонів гривень. Завдяки допомозі партнерів було встановлено 5 систем зворотного осмосу:

  • система зворотного осмосу Nerex KissBlu 440-Si, потужністю 1000 літрів/год, надана, та встановлена благодійною організацією Water Mission,
  • система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Разом для України».
  • система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана, та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Разом для України».
  • система зворотного осмосу AMRO-1500,потужністю 1000 літрів/год., надана Міжнародною організацією з Міграції.
  • система зворотного осмосу Wise Water M-24,потужністю 1000 літрів/год., надана та встановлена благодійною організацією «Благодійний фонд «Рескью Нау».

За весь період роботи систем у 2023 році було очищено близько 2 мільйонів літрів води.

Було організовано видачу 1.1 млн. л бутильованої води, що в свою чергу отримало близько 86 тис. осіб. Видано 10700 шт. бактерицидних таблеток, це приблизно 8 тис. отримувачів.

Ще новини Нікопольщини: Як прикордонники захищають Нікополь на березі Каховського водосховища: відео

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×