Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1773
1773

На Нікопольщині утворився густий ліс: як змінилася територія обмілілого Каховського водосховища

На Нікопольщині утворився густий ліс

На Нікопольщині утворився густий ліс, на місці колишнього Каховського водосховища. Він містить різноманітну флору.

Про це «Суспільному» розповів еколог Вадим Манюк, передає Nikopolnews.

Після обміління Каховського водосховища можна побачити  чисте каміння. Воно було промите водою. На  цьому камінні немає утворень водоростей. За словами еколога, це свідчить про штучність водойми, в якій водорості не розвивалися.

f1d5866590f8affa

«Каховське море з погляду біорізноманіття було дуже бідним. Те, про що ми говоримо, це по суті була водяна пустеля. Цікаво, що на колишній береговій смузі залишилося багато водяного горіху… Ця рослина колись була у Червоній книзі, але нещодавно її з неї виключили через те, що її стало дуже багато», каже Вадим Манюк.

Рослину «Водяний горіх» раніше спостерігали у плавнях Великого Лугу до створення Каховського водосховища. А у період його існування, цієї рослини було не дуже багато.

f4664ba84a61cba6

«Зараз води у Великому Лузі не так багато, і умов для водяного горіху теж не настільки багато, щоб він там відтворювався. До речі, у Великому Лузі наші пращури добували водяний горіх, з нього робили борошно, пекли перепічки. Це була їстівна рослина, цілими возами його збирали і на базари вивозили», говорить еколог.

Якщо не буде  глобальних змін у гідрорежимі річки Дніпро, то на каскаді всіх водосховищ відновиться той режим, який був до їхнього створення. При цьому у плавнях не буде повного пересихання ґрунтів.

91b83b45941a2481

На думку еколога, з часом на території колишнього Каховського водосховища можуть рости в`язи та дуби. Утвориться лісовий мікроклімат. Більш детальніше дивіться на відео.

На Нікопольщині утворився густий ліс: відео

 

Новини Нікополя і району:  Як прикордонники захищають Нікополь на березі Каховського водосховища: відео

 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×