Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
443
443

 Чому у двох селах Покровської громади відсутнє водопостачання?

селах Покровської громад

Через підрив Каховської ГЕС села Покровської сільської громади залишилися без водопостачання. Станом на зараз, вода відсутня у селах Капулівка та Покровське. Про це пише сайт «Визит Венал», передає Nikopolnews.

Люди стурбовані відсутністю водопостачання, адже зовсім скоро прийдуть холоди. Минулого тижня пройшла 37 сесія Покровської сільської ради. На ній депутати не розглядали питання стосовно водопостачання.

На сесії Покровської сільської

Адже, за словами виконуючої обов’язки голови громади Валентини Мостики, відповідні рішення вже ухвалено і кошти виділено. Проте депутати вимагали від посадовців озвучення конкретного плану дій та чітких термінів відновлення водопостачання. Але на жаль – не почули. Станом сьогодні, роботи з відновлення подачі води у селах Покровське та Капулівка – тривають.

 Чому у двох селах Покровської громади відсутнє водопостачання

зображення viber 2023 09 22 19 27 15 244

Відомо, що план відновлення водопостачання і допомогу в його реалізації понад два місяці тому пропонував керівництву Покровської сільської ради генеральний директор місцевого аграрного підприємства ТОВ «Перспектива» Володимир Євтушенко. Його пропозицію розглядали занадто довго і перші кроки саме за запропонованим планом почали здійснювати лише минулого тижня – замовили проєкт, за яким воду в села зможуть пустити із Олексіївської затоки.

«Я декілька разів особисто спілкувався із керівництвом громади, пояснював як можна швидко відновити водопостачання, проклавши водопровід із Олексіївської затоки. Пропонував допомогу. Ніяких конкретних злагоджених дій я не побачив. Місцева влада критично затягнула час. Це можна було зробити вже давно. Жодного разу нас, підприємців, найбільших платників податків, не покликали на засідання виконкому, щоб разом розробити план дій, до нас не зверталися з проханням по допомогу та ігнорували пропозиції», – сказав Володимир Олексійович.

photo 8 2022 11 18 16 07 40 1024x768

Запропонований Володимиром Євтушенком план почали реалізовувати. Але виготовлення проєктної документації замовили тиждень тому.

«Минулого тижня замовлено проєкт на проведення водоводу із Олексіївської затоки. Також почали бурити свердловини, які мають забезпечити водою два села. Скільки це займе часу точно сказати не можна, але сподіваємося на те, що до холодів матимемо технічну воду», – розповіла Валентина Мостика.

На питання, чому втрачено так багато часу, Валентина Миколаївна відповідає, що вони довго не могли знайти підрядника, який займеться свердловинами. Коли знайшли – то майже два місяці чекали черги. А вести водогін із Олексіївської затоки не починали, бо не були впевнені у якості води, сподівались на свердловини тощо.

o 1g8vhkdvq1gqo10o3mt1hkf17ai1k 1

Ситуацію з відсутністю води у селі Капулівка та Покровське прокоментував начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко:

«В Покровській громаді є три варіанти водозабезпечення, які зараз пропрацьовуються. Перше – водозабезпечення із Олексіївської затоки, другий – буріння свердловин і третій – пустити воду зі свердловин, які є на іншій території, на відстані 5-7 кілометрів від села Покровське. Чітких термінів відновлення водопостачання там немає. Ми робитимемо все, щоб жодна з громад району не пішла в зиму без води. Така позиція районної та обласної адміністрації. Ми будемо наполегливо цим займатися, але ж прямий вплив на керівництво своїх громад мають лише виборці»

Нагадаємо, внаслідок підриву Каховської ГЕС, Нікопольщина залишилася без води. Станом на 16 вересня водопостачання відновили у Нікополі, Покрові, Червоногригорівській громаді. Обмежена подача води у Покровській сільській та Першотравневській громадах. Без централізованого водопостачання залишається Томаківська та Мирівська громади.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×