Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
3645
3645

Сьогодні знаменний день: пуск води з водогону у Червоногригорівській громаді: який тариф?

Сьогодні знаменний день: пуск води з водогону у Червоногригорівській громаді: який тариф?

Пуск питної води з нового магістрального водогону у Червоногригорівській громаді на Нікопольщині став реальністю сьогодні. Озвучено тариф.

Про це йдеться у повідомленні офіційного Телеграм-каналу громади 21 червня, передає Nikopolnews.

Пуск води з водогону у Червоногригорівській громаді

Сьогодні знаменний день для нашої Червоногригорівської громади: після року очікування та прикладених зусиль, довгоочікуваний пуск питної води з магістрального водогону нарешті став реальністю! Це не лише поліпшить якість життя жителів, але й відкриє нові можливості для розвитку сільського господарства. Однак, з появою якісної води приходять і зміни в тарифах на її постачання, що викликає численні запитання та обговорення серед жителів, – йдеться у повідомленні

До цього часу жителі громади мали обмежений доступ до якісної питної води, що змушувало багатьох використовувати менш надійні альтернативні джерела або купувати воду в пляшках. Новий магістральний водогін не лише забезпечить стабільне постачання води, але й відповідатиме найвищим стандартам якості.

Наголошується, що вода з нового магістрального водогону проходить через сучасні системи очищення та фільтрації, що гарантує її безпечність та відповідність усім нормативам. Завдяки фільтрації вода буде чистою, що особливо важливо для щоденного споживання.

Коли вода з’явиться у кранах?

пуск води з водогону у Червоногригорівській громаді

Після серії пробних пусків та пусконалагоджувальних робіт ми маємо стале водопостачання питною водою не тільки населених пунктів які обслуговує КП “Дніпро”, а й тієї частини Червоногригорівки яку забезпечувало водою КП “Лиман”. Якісна вода повинна з’явитись в кранах поступово, після промивання водогону, – йдеться у повідомленні

Який тариф?

Після того, як вода з’явиться у кранах, буде додатково оголошено про початок дії скоригованого тарифу на послуги централізованого водопостачання у розмірі 55 грн./м.куб. води.

Тому в інтересах абонентів вчасно передати показники лічильників, та сплатити за вже надані до пуску питної води послуги водопостачання.

Повторюємо, скоригований тариф почне діяти після промивки системи і з моменту додаткового оголошення про його застосування, – наголошує адміністрація

Тут підкреслюють, що, звичайно, поліпшення якості води не може не вплинути на тарифну політику. Інфраструктурні зміни вимагають значних інвестицій, які необхідно компенсувати. Однак, важливо зрозуміти, що коригування тарифів — це вклад в майбутнє водопостачання громади.

Саме тому, зважаючи на ціну постачальника і враховуючи всі витрати на її очищення комунальним підприємством громади, а також для підтримання водогону в робочому стані, було скориговано тарифи на питну воду відповідно до калькуляції.

Коригування тарифу встановлено у відповідному нормативно правовому акті, а саме Рішення виконавчого комітету Червоногригорівської селищної ради №322 від 13.06.2024 року “Про коригування тарифів на послуги централізованого водопостачання для споживачів КП «Дніпро» Червоногригорівської селищної ради в с-щі Червоногригорівка, с. Придніпровське, с. Мусіївка Нікопольського району Дніпропетровської області”.

На даний час цей тариф вдвічі нижчий чим в інших громадах які користуються водою з цього ж магістрального водогону.

Запуск магістрального водогону — це не лише великий крок уперед для нашої громади, але й приклад успішної реалізації проектів, спрямованих на покращення життя громадян. Зміни у тарифах — це невідворотний процес, що супроводжує впровадження нових технологій. Важливо, щоб громада усвідомила необхідність цих змін та бачила їх як інвестицію у своє здоров’я та майбутнє. Пуск питної води по власному водогону є початком нової ери для нашої громади, де якісна вода стане не розкішшю, а нормою повсякденного життя, – йдеться у повідомленні

Нагадаємо, раніше ми повідомляли: Марганець готується до запуску магістрального водогону: яким буде тариф на воду

А також: «Новий магістральний водогін запрацював, сьогодні запустили для Марганця і Покрова» – ОВА

Ще новини Нікопольщини: Якість води у Нікополі, тарифи і запуск водогону: коментар Олександра Саюка

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу