Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3009
3009

Стрілянина, викрадення людей, пограбування і група «Любе» – як живе Енергодар в окупації

Стрілянина, викрадення людей, пограбування і група «Любе» – як живе Енергодар в окупації

Як живе Енергодар в окупації, Nikopolnews розповідає, посилаючись на міського голову Дмитра Орлова і місцевий Телеграм-канал.

2 травня вранці Дмитро Орлов звернувся до мешканців Енергодару і повідомив, шо в місті стає більше випадків викрадення людей окупантами. Рашисти викрадають підприємців, активістів та інших громадян.

Але, за словами мера, не про усі такі випадки утримання людей  в полоні  рідні повідомляють в правоохоронні органи та  органи української влади.

Це потрібно робити, щоб на державному рівні факт викрадення був обов’язково зафіксований. А також людина може бути включена у списки на обмін, – сказав Дмитро Орлов.

Він навів дані Запорізької ОВА, згідно з якими, станом  на вечір 28 квітня комісією зафіксовано 213 викрадень цивільних осіб. З них ще 88 продовжують перебувати у заручниках. Загалом з полону звільнено 125 осіб, 9 з яких внаслідок обміну.

Для підвищення ефективності пошуку зниклих або викрадених осіб в ОВА створена міжвідомча робоча група. Повідомити про викрадення особи можна на гарячу лінію.

Телефон гарячої лінії  0800-503-508.

Також Дмитро Орлов повідомив, що сьогодні 2 травня відкрито евакуаційний коридор на власному транспорті з Енергодара до Запоріжжя через Василівку – Камянське і через Токмак-Оріхів.

Крім того, 2 травня з 10.00 до 15.00 відкрито  коридор для громадян, які бажають виїхати з Запоріжжя на територію, підконтрольну противнику в районі Кам’янского.

Просимо слідкувати за безпековою ситуацією. У разі зміни безпекової ситуації коридор буде закрито, – повідомив міський голова Енергодару.

Стрілянина, викрадення людей, пограбування і група «Любе» – як живе Енергодар в окупації

Місцевий Телеграм-канал Енергодар повідомляє, що 1 травня увечері по всьому місту було чути постріли. Попередньо – з автоматичної зброї.

На жаль, наразі не відомо що саме відбувалось, ймовірно таким чином загарбники святкували 1 травня. Такий собі імпровізований салют під час війни в окупованому місті-супутнику Запорізької АЕС.Звичайно, ж ні про яку безпеку мирного населення рашисти не переймались, – йдеться у повідомленні Телеграм-каналу.

Оприлюднені відео, на яких чутно постріли.

Також повідомляється про те, що 1 травня невідомі залізли в магазин «Варус» та винесли з нього весь алкоголь.

Мабуть, свято для окупантів триває, а алкоголь закінчився, – припускає автор повідомлення.

І «вишенка на торті». В окупований Енергодар рашисти везуть естрадних виконавців «патріотичних» пісень

Російські співаки Газманов та Расторгуєв можуть дати концерт в окупованому рашистами місті-супутнику ЗАЕС Енергодарі. Ймовірно, це може статись на святкуванні «дня перемоги» 9 травня.

Цікавий для цивілізованого світу вимальовується порядок денний: в захопленому сучасними фашистами українському місті співатимуть про перемогу над фашизмом прихильники фашизму. Бджоли проти меду й то логічніше виглядають. Енергодарці! Тримайтесь, справжня українська Перемога вже близько! – пише Телеграм-канал.

В Енергодарі прямо зараз стрілянина і вибухи (відео)

Мер Енергодара виїхав з міста і вперше за місяць вийшов на зв’язок з громадськістю

В Енергодар доправлено понад 70 тонн гуманітарного вантажу

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×