Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
270
270

У Покрові перейменують вулиці в рамках деколонізації топонімів

У Покрові перейменують вулиці в рамках деколонізації топонімів

У Покрові перейменують вулиці та інші об’єкти, назви яких пов’язані з росією. Процес деколонізації топонімів розпочався по всій країні. Не оминув він і Покров, повідомляє Nikopolmews, посилаючись на Покровську міську раду.

Повномасштабне російське вторгнення – це боротьба і на інформаційно-культурному фронті, за власне самовизначення та самоідентичність. Протягом багатьох десятиліть тривав процес уніфікації реєстру власних назв. На часі зміни топонімів, які мають географічне й історичне відношення до країни-агресора, – йдеться у повідомленні на сайті міськради Покрова.

У зв’язку з цим у місті була створена робоча група щодо перейменування об’єктів топоніміки в межах Покровської міської територіальної громади, назви яких пов’язані з державою-агресором.

Зазначається, що комісія вже розпочала свою роботу.

У Покрові перейменують вулиці в рамках деколонізації топонімів

Під час засідання, яке відбулося у міськвиконкомі, було заявлено, що головною метою є не лише перейменування вулиць, деколонізація топонімів. Робота щодо перейменування вулиць триватиме у декілька етапів –  наступним стане залучення до обговорення широкого кола фахівців й громадськості, розгляд пропозицій. Після громадського обговорення рішення робочої групи буде винесено на розгляд сесії Покровської міської ради.

Як запевняють члени групи, буде розглянуто кожну пропоновану назву. Фахівці наголошують, що зміни не вплинуть на особисті документи мешканців перейменованих вулиць, вони будуть автоматично дійсними.

Чорнобаївська, Ірпінська, Польська: у Дніпрі перейменували понад 30 вулиць і провулків

В Покрові все спокійно і сакури цвітуть (фото)

У Нікополі пропонують перейменувати близько 100 вулиць

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×