Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
9297
9297

В окупованому Енергодарі загарбники організували пропагандистську ходу

В окупованому Енергодарі загарбники організували пропагандистську ходу

В окупованому Енергодарі загарбники організували пропагандистську ходу 9 травня до дня Перемоги. Відео «параду» з’явилося у мережі, передає Nikopolnews. На запису видно колону людей, які йдуть із забороненою в Україні символікою – радянськими прапорами і георгіївськими стрічками.

Місцеві мешканці повідомляють, що колона йшла центральною вулицею і дійшла до міського палацу культури «Сучасник», де учасників змусили дивитися пряму трансляцію виступу Путіна з Москви. У якій він говорив, зокрема, про те, що росія воює на своїй землі і захищається від фашистів.

Невідомо, з якої причини частина енергодарців прийшла на «парад», але раніше повідомлялося, що окупанти відбирали у містян документи і обіцяли повернути під час мітингу. Також людям обіцяли гроші і продукти за участь у параді.

Аналогічні дійства пройшли і в інших тимчасово окупованих містах України – як то Херсон, Мелітополь і навіть Маріуполь. Загарбники і колаборанти дуже старалися, аби створити картинку для російського ТБ. Тепер росіяни отримають чергову порцію брехні про те, як «радісно живуть українці на захоплених територіях, як масово підтримують повернення у часи СРСР».

Про те, що в окупованих містах панує атмосфера пригніченості, дефіцит продуктів і захмарні ціни, а мешканцям не дають евакуюватися, їм, звісно, не розкажуть. Як не покажуть і бабусю Валю з Нововоронцовщини на фоні її зруйнованого росіянами будинку, коли вона передає Путіну «полум’яний» привіт і бажає, аби його підвісили голим у посадці за ногу. Не покажуть і згорьовану жінку з іншого села у Херсонській області, 15-річного сина якої розстріляли рашистські нелюди, женучись на ним по городам на БТРі. Не покажуть десятки тисяч подібних трагічних історій з Херсона, Маріуполя, Бучі, Токмака… І росіяни, надивившись пропагандистських сюжетів, ще більше підтримуватимуть «спецоперацію» в Україні по звільненню українців від мирного життя, а часто і просто від життя.

Але перемога все одно буде за нами. Як би не старалися загарбники створити ілюзію іншого. І ми обов’язково її відсвяткуємо – у звільненому від рашистського мороку Енергодарі в тому числі.

В Енергодарі окупанти готуються до 9 травня: виставили БТР-ри перед міськрадою і відбирають у містян документи

Окупанти в Енергодарі намагаються переконати місцевих, що вони прийшли назавжди

В Енергодарі зупинилась Запорізька ТЕС: мер надав роз’яснення

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×