Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2669
2669

Полеглий син волонтерів з Нікопольщини отримав звання Героя України (посмертно)

Полеглий син волонтерів з Нікопольщини отримав звання Героя України (посмертно)

Полеглий син волонтерів з Нікопольщини Максим Лях отримав звання Героя України і удостоєний ордена «Золота Зірка» (посмертно). Відповідний указ оприлюднено на сайті Президента України, передає Nikopolnews.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: Присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” ЛЯХУ Максиму Сергійовичу – солдату (посмертно), – йдеться в тексті указу, датованого 29 вересня 2023 року.

Полеглий син волонтерів з Нікопольщини отримав звання Героя України (посмертно)

Нагадаємо, на сайті Президента було оприлюднено петицію з проханням присвоїти звання Героя України (посмертно) Максиму Ляху. Автор петиції – молодший брат полеглого Захисника, теж воїн Сил оборони України, Іван Лях. Петиція набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

максим лях

Максим Лях – син волонтерів з Нікопольщини Лілії та Сергія Лях, які активно допомагають ЗСУ і цивільним від початку повномасштабної війни в Україні.

Після 24 лютого 2022 року Максим разом з братом Іваном добровольцями вирушили на фронт.

Волонтерка Лілія Лях з синами

Волонтерка Лілія Лях з синами

Незадовго до загибелі, під час тяжких боїв за Бахмут, Максим Ляк врятував свого молодшого брата, якого тяжко поранило. Він вибіг з будівлі під ворожим вогнем, і відтягнув брата з-під обстрілів, надав професійну медичну допомогу, без якої той би не вижив.

Врятувавши брата, сам повернувся на позиції і тримав оборону, хоча міг вийти разом з Іваном.

Максим Лях загинув 5 травня 2023 року у місті Бахмут. Йому було 23 роки.

максим лях

Фото зі сторінки мами Максима Лілії Лях у Фейсбуці

З воїном прощалися у селі Топила 9 травня.

Ще новини Нікопольщини: «Пряме влучання і зруйнований будинок»: історія родини з Нікополя, дім якої тричі обстріляла армія РФ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×