Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
459
459

Взяв додому кішку з вулиці, а у неї виявився сказ: у Марганецькій громаді карантин і щепитимуть тварин

Взяв додому кішку з вулиці, а у неї виявився сказ: у Марганецькій громаді карантин і щепитимуть тварин

У Марганецькій громаді виявили сказ у кішки, яку взяв додому місцевий мешканець. З цього приводу сьогодні збиралася протиепізодична комісія. Було ухвалено низку рішень.

Про це повідомляє Марганецька міська рада, передає Nikopolnews.

Сказ – гостра контактна інфекційна хвороба, яка характеризується пошкодженням центральної нервової системи у тварин, – нагадують тут

І розповідають, що у віддаленому районі Марганця (Максимівка) місцевий мешканець взяв до себе додому кішку, яка до цього мешкала на вулиці. Згодом тварина накинулася на людину і вкусила її. Через кілька днів кішка померла. Після проведених лабораторних обстежень у кішки було виявлено сказ, господарю тварини було надано необхідну медичну допомогу.

З приводу цієї ситуації у міськвиконкомі 16 серпня відбулося засідання протиепізоотичної комісії, на яку було запрошено представників ветеринарної медицини, Марганецького відділу лабораторних досліджень «ДУ «ДОЛЦ МОЗ України», первинної і вторинної ланок медицини, сектора з питань надзвичайних ситуацій, правоохоронних органів.

Взяв додому кішку з вулиці, а у неї виявився сказ: у Марганецькій громаді карантин і щепитимуть тварин

Під час комісії було ухвалено протокол заходів із ліквідації та недопущенню розповсюдження сказу тварин в Марганці.

У Марганецькій громаді карантин і щепитимуть тварин

Для того, щоб виявлена хвороба не поширювалася далі, передбачено проведення БЕЗКОШТОВНИХ щеплень для котів та собак у домогосподарствах приватного сектора Максимівки, де і було зафіксовано випадок інфекційної хвороби.

По вул. Нікопольській (парний бік), вул. Гордієнка, вул. Михайла Дорошенка, пров. Нікопольському будуть введені карантинні обмеження.

Працівники ветеринарної служби виїдуть за вказаними адресами, де власники котів та собак повинні надати доступ до тварин. У разі відмови господарів, правоохоронними органами буде складено протокол і накладено адміністративний штраф.

у Марганецькій громаді карантин і щепитимуть тварин

Ще новини Нікопольщини: Мешканців Марганця просять не заважати відловлювати собак для стерилізації, або забрати їх собі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×