Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5227
5227

Свердловини, колонки, модернізація мереж: про ситуацію з водою на Нікопольщині і Криворіжжі розповів Лисак

Свердловини, колонки, модернізація мереж: про ситуацію з водою на Нікопольщині і Криворіжжі розповів Лисак

Про ситуацію з водою на Нікопольщині і Криворіжжі, розповів начальник ДніпроОВА Сергій Лисак, передає Nikopolnews.

Після підриву росіянами ГЕС Каховське водосховище продовжує міліти. Воно зміліло настільки, що вже неможливо визначити його глибину.

За словами Лисака, влада працює 24/7 і робить усе, аби поліпшити вкрай складну ситуацію. Без централізованого водопостачання станом на зараз увесь Нікопольській район, а у Криворізькому районі – Грушівська і частково Зеленодольська громада.

Ситуація з водою у Криворізьому районі

У Криворізькому районі воду подають за графіком. Створених запасів води вистачить щонайменше на місяць.

Про ситуацію з водою на Нікопольщині

Для Нікопольсщини вже доставили понад 10 цистерн з водою, по 70 тонн кожна. Задіяли 18 пожежних машин та близько півсотні водовозів. Частину з них безкоштовно надали аграрії. В районі організовано 53 пункти видачі води. Бутильовану воду передають бізнес та міжнародні партнери. Гуманітарні вантажі направляються туди, де вони необхідні найперше. Якість води, яку підвозять людям, постійно контролюють фахівці – вона відповідає всім санітарним нормам.

Без води залишаються п’ять медичних закладів Нікопольщини. У них станом на зараз проходять стаціонарне лікування понад 100 пацієнтів. Запас води у лікарнях є і її підвозять. Але частину людей перевезли до медичних закладів в інших районах області – до Дніпра і Павлограда. Першими привезли паліативних хворих, а сьогодні привезуть тих, хто знаходиться на гемодіалізі.

Аби лікарні обох районів мали технічну воду, плануємо буріння свердловин. Вже проведений аналіз ґрунтів. Спільно з громадами опрацьовуємо питання розміщення на територіях механічних колонок. Вже визначили 60 локацій у Покровській громаді Нікопольського району, а такою у двох громадах Криворіжжя, – розповів Сергій Лисак

За його словами також, стартували роботи з модернізації водоканалів, триває підготовка до будівництва магістрального водогону.

Детальніше дивіться у відео нижче.

Про ситуацію з водою на Нікопольщині і Криворіжжі розповів ЛисакПро ситуацію з водою на Нікопольщині і Криворіжжі розповів Лисак

Ще новини Нікопольщини: Доводиться оперувати під обстрілами: як працюють лікарі Нікопольщини під час війни

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×