Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
647
647

Доводиться оперувати під обстрілами: як працюють лікарі Нікопольщини під час війни

Нікопольщини

Понад 10 місяців лікарі Нікопольщини працюють під обстрілами. Нікопольска районна державна адміністрація розповіла про їх роботу у рубриці «Люди Нікопольщини», передає Nikopolnews.

Сьогодні наш об’єктив зосередився на лікарях, адже саме вони майже щодня стикаються з важкими пораненнями пов’язаними з ворожими артобстрілами з протилежного боку Каховського водосховища. Нерідко ризикуючи своїм здоров’ям та життям лікарі, навіть під час обстрілів, надають кваліфіковану допомогу своїм пацієнтам.

Понад 10 місяців минуло з початку активних бойових дій на території району і на даний час зафіксовано понад 200 поранених людей. Кожен з них має свою історію, та пов’язуються вони лікарями. Людьми, котрі і вдень і вночі готові прийти на допомогу та іноді ціною неймовірних зусиль повернути людині життя та врятувати її від каліцтва.

«Нікополь почали обстрілювати з 12 липня 2022 року. Починаючи з цього дня, наші реалії змінилися. Зараз у пацієнтів переобладнають мінно-вибухові травми», говорить завідувач травматологічного відділення КП «Нікопольська МЛ №4» Максим Зиненко.

З першими обстрілами змінилися і умови роботи лікарів. Адже, пацієнти не чекатимуть, коли закінчиться загроза артобстрілу, щоб отримати допомогу.

Як працюють лікарі Нікопольщини під час війни: відео

«Сьогодні оперували, почався обстріл. Ніхто з лікарів не вибігав з операційної. Закінчили операцію. Перевели пацієнта до двох стін… », розповів медичний директор екстреної медичної допомоги КП «Нікопольська міська лікарня №4» НМР» Сергій Тутуров.

Як зазначив говорить завідувач травматологічного відділення КП «Нікопольська МЛ №4» Максим Зиненко, лікарям доводиться проводити операції під обстрілами. За його словами, на сьогодні лікарня забезпечена всім. В тому числі і медичним обладнанням. До того ж вони мають високу довіру від пацієнтів.

«В Нікополі залишилися люди, які люблять своє місто. Вони його підтримують. Коли люди бачать, що лікарі працюють, вони йдуть до  нас лікуватися. Є ще хронічні захворювання, вони нікуди не пішли. Люди з хронічними захворюваннями приходять до нас і лікуються. Вони знають, що навіть під час війни можуть звернутися по допомогу до лікарів і отримати якісну допомогу. Можливо, допомога населенню стала якіснішою. Адже зараз ми її отримуємо з усього світу», додав медичний директор екстреної медичної допомоги КП «Нікопольська міська лікарня №4» НМР» Сергій Тутуров.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×