Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3701
3701

На Нікопольщині чоловік грався гранатою під час застілля – четверо поранених, серед них 17-річна дівчина

На Нікопольщині чоловік грався гранатою під час застілля – четверо поранених, серед них 17-річна дівчина

На Нікопольщині чоловік випадково підірвав гранату під час застілля. Четверо людей отримали поранення, серед них 17-річна дівчина. Про цей жахливий випадок розповіла медик Валентина Марченко. Стався він у суботу у селищі Червоногригорівка, передає Nikopolnews.

В минулий суботній вечір в смт Червоногригорівка на Нікопольщині зібралася весела компанія сусідів, щоб відсвяткувати якесь своє свято. Горілки не бракувало, через деякий час почали шукати розваг і в руках одного із учасників застілля з’явилася граната, якою він почав хизуватися, розповідати, як з нею треба поводитися, як розбирати. Інший молодик підхопився, вхопив чеку гранати, яка знаходилася в руках у його приятеля і вирвав її – прогримів вибух, – розповіла медик

В результаті троє травмованих чоловіків – 40, 41 та 46 років і молода дівчина 17 років. Чоловік, в руках у якого розірвалася граната, був дуже важко поранений, обширні рвані рани різних ділянок тіла, велика крововтрата.

За словами Валентини Марченко, коли на Нікопольську станцію екстреної медичної допомоги поступив виклик з приводу вибуху гранати, туди відразу ж були направлені дві бригади, які на той момент знаходилися найближче – бригада із пункту базування смт Червоногригорівка та із м. Марганця, підрозділів КП “ОЦЕМД та МК”ДОР”, в складі фельдшерів Аліфіренко Альони і Бровко Ольги та водіїв Сухомлія Юрія і Бровка Дмитра.

На Нікопольщині поранених рятували дві бригади

На Нікопольщині чоловік грався гранатою під час застілля – четверо поранених, серед них 17-річна дівчина

На Нікопольщині чоловік грався гранатою під час застілля – четверо поранених, серед них 17-річна дівчина

Першою на виклик прибула бригада Червоногригорівки. Фельдшер швидко оцінила обстановку, провела сортування потерпілих, почала надавати екстрену допомогу найважчому: провела заходи по зупинці кровотеч, зробила знеболення, внутрішньовенний доступ, розпочала інфузійну терапію та приступила до надання екстреної медичної допомоги іншим потерпілим.

Ще одна фельдшер, яка прибула згодом, також почала надавати допомогу постраждалим. Водії також активно включилися в роботу, допомагали медпрацівникам. Старший оперативний лікар Авдієнко Марина Валеріївна, яка в ту ніч працювала в диспетчерській, координувала роботу бригад, подбала про інформування поліції про інцидент, оскільки ніхто з учасників події незателефонував на «102», а фельдшерам в перші хвилини прибуття на виклик було не до того.

Також старший лікар інформувала приймальне відділення Нікопольської міської лікарні № 4, що незабаром туди почнуть поступати травмовані від вибуху гранати пацієнти. Всі четверо були доставлені в стаціонар та передані черговому медперсоналу лікарні.

Працівники екстреної медичної допомоги свою роботу виконали на «відмінно», за що їм велика подяка. Засмучує той факт, що люди живуть в умовах війни протягом 14 місяців, натерпілися від вибухів та обстрілів на багато років вперед, а багато хто донині не усвідомив, що війна – це не іграшка, і бавитися бойовими снарядами дуже небезпечно. І не малі діти, які ще нічого не розуміють. Дорослі люди. Немає слів…– пише Валентина Марченко

Ще новини Нікопольщини: «Нестерпний біль у грудях на тлі повного благополуччя» – у Нікополі врятували 41-річного чоловіка

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×