Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1413
1413

46-річний мешканець Дніпра виявився агентом спецслужб РФ

46-річний мешканець Дніпра виявився агентом спецслужб РФ

46-річний мешканець Дніпра виявився агентом спецслужб РФ. Він передавав ворогу дані про місця дислокації ЗСУ та  розташування стратегічних об’єктів, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на прокуратуру.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного мешканця м. Дніпра за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, з травня 2022 року чоловік на виконання завдань представників ФСБ РФ збирав та передавав їм інформацію щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України, переміщення української військової техніки, кількості, напрямку їхнього руху, розташування залізничних вокзалів та аеродромів на території Дніпропетровської області.

Інформатор передавав розвідувальні дані як фото та відеофіксацію через месенджер «Telegram». При цьому чоловік усвідомлював, що надану ним інформацію ворог може використати для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

Чоловіка було затримано під час виконання чергового завдання куратора спецслужб РФ. В ході обшуку його транспортного засобу вилучено мобільний телефон, який використовувався в протиправній діяльності.

46-річний мешканець Дніпра виявився агентом спецслужб РФ

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Дніпропетровській області.

У армії РФ почався технічний голод – Буданов пояснив, з якими проблемами зіткнулися окупанти

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×