Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
17677
17677

«Ми були здивовані нахабством ворожої авіації, але вони не знали, хто їх тут чекав» – боєць Січеславської бригади

«Ми були здивовані нахабством ворожої авіації, але вони не знали, хто їх тут чекав» - боєць Січеславської бригади

Боєць 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади розповів по те, як його побратими збили пиху з окупантів, які спочатку відчували себе господарями неба. Тільки на Вугледерському напрямку за місяць дніпровська бригада приземлила 16 ворожих «пташок», передає Nikopolnews з посиланням на Генштаб.

Ще 23 лютого 2022 року киянин Віталій працював у Польщі, а вже 24 виїхав до України та відразу став до лав рідної Січеславської бригади. Питання про те, йти чи не йти воювати, навіть не розглядалося, адже чоловік мав бойовий досвід, у 2014-2016 роках – разом з побратимами легендарної частини виборював незалежність країни у найгарячіших точках сходу України.

Отримавши команду, підрозділ де зараз проходить службу Віталій, висунувся на виконання завдання в один з населених пунктів Донеччини. Взяти місто штурмом в окупантів не виходило, саме тому ворожа авіація щодня намагалася атакувати з повітря.

Ворожі літаки та вертольоти без якогось страху підлітали, зависали у повітрі та атакували позиції побратимів. Ми були здивовані таким нахабством, але вони ще не знали хто їх тут чекає. Наша зведена батарея чітко відпрацьовувала цілі, – посміхаючись каже десантник. – Майже щодня кожен боєць робив щонайменше два пуски. Тож за місяць ми не тільки «приземлили» шістнадцять цілей, а й відбили їм охоту взагалі підлітали до позицій.

А далі була Харківська операція…

Мій розрахунок йшов у першому ешелоні, разом з піхотою, – продовжує Віталій. Ми настільки близько підходили до противника, що навіть брали участь у стрілецьких боях та «зачистках» ворожих позицій. Одного разу, прорвавши оборону окупантів, ми закріпилися у посадці, через поле від позицій загарбників. Щойно замаскувалися, як помітили пару ворожих літаків. Відразу пуск. Влучання – ворожий Су-25 знищено! А через деякий час, побачили, як у купі вогню та диму падає літак – це хлопці з нашого розрахунку трохи з інших позицій «приземлили» чергових гадів, – розповідає Віталій

«Писар»(це позивний нашого героя)каже, що після влучання у ворожий літак, в тебе немає часу на розуміння емоцій від вдалої «роботи», на першому місці розрахунок, підлеглий особовий склад.

Потрібно швидко змінити позицію, відійти у заздалегідь підготовлені укриття, бо відразу йде «відповідь». Я думаю, як зберігти життя хлопців, а про емоції, про вражені цілі, то вже після ПЕРЕМОГИ! А вона неодмінно буде! Ми непереможна нація, нація ГЕРОЇВ, – впевнений захисник.

Служба зв’язків з громадськістю 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади

Ще новини Дніпропетровщини: Вони просто були на роботі: стало відомо, ким працювали вбиті сьогодні у Нікополі люди

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×