Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2926
2926

На Дніпропетровщині виявили численні порушення в графіках відключень світла

На Дніпропетровщині виявили численні порушення в графіках відключень світла

На Дніпропетровщині виявили численні порушення в графіках відключень світла. Відбулися перевірки.

Про це повідомив з посиланням на Держнагляд голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Зазначається, що держенергонагляд провів перевірку застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в нашій області.

Фахівці виявили численні порушення.

Які саме порушення в графіках відключень світла виявили на Дніпропетровщині

У Дніпропетровській області було зафіксовано, що терміни застосування графіків погодинних відключень збільшено в декілька разів. Це стосується і черг, які застосовуються не за розробленим планом.

У Дніпрі, Кам’янському та Кривому Розі затверджені графіки погодинного відключення виконуються не в повному обсязі.

Держенергонагляд повідомляє, що здійснює перевірки застосування операторами системи розподілу (обленерго) графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в областях.

Наразі вже відбулися перевірки у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях.

Найбільше порушень виявлено у Дніпропетровській і Житомирській областях. Причому у Житомирській області працівниками АТ «Житомиробленерго» створювалися перешкоди роботі інспекторів Держенергонагляду у вигляді недопуску до диспетчерських пунктів деяких структурних підрозділів ОСР.

У Дніпропетровській області збільшено в декілька разів терміни застосування ГПВ та кількість черг, що застосовуються не за розробленим планом. Заживлення деяких споживачів може відбуватись пізніше встановленого ГПВ терміну, тому знеструмлення тривають понад 7 годин.

Велика кількість споживачів віднесені до категорії об’єктів критичної інфраструктури, що разом із супутнім навантаженням призвело до завищеної величини потужності, яка не підлягає відключенню. Відповідно, на інших споживачів припадає надмірний тягар відключень, порушуючи справедливість розподілу електричної енергії.

На усунення порушень операторам систем розподілу Держенергонаглядом дається тиждень.

Сподівємось, що за тиждень ситуація з графіками відключень стане краще, – каже Микола Лукашук

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що З Дніпропетровщини розпочнуть перевірки графіків: мер Кам’янського відреагував на мітинг біля ДТЕК

А також, що Графіки відключень світла НЕ будуть застосовуватись у прифронтових зонах – Шмигаль (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×