Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1541
1541

Як Дніпропетровщина готується до можливого блекауту, розповів Лукашук

Як Дніпропетровщина готується до можливого блекауту, розповів Лукашук

Голова облради Микола Лукашук запевнив, що Дніпропетровщина готується до можливого блекауту, і розповів про план дій. Інформацію він озвучив в ході брифінгу, повідомляє Відкритий, передає Nikopolnews.

На Дніпропетровщині станом на 29 листопада продовжують діяти аварійні відключення світла, адже наразі є дефіцит електроенергії у системі понад 27%. У Дніпрі зупинили електротранспорт.

Ще декілька тижнів назад ми провели велику нараду військової адміністрації разом із представниками органів місцевого самоврядування, мерами, депутатським корпусом та усіма службами, що відповідають за критичну інфраструктуру: воду, газопостачання, електрику. Були розроблені механізми на випадок, якщо буде блекаут. Відпрацьовані заходи: що та як робити, – повідомив на брифінгу голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області Микола Лукашук. Микола Лукашук.

Також відбулося засідання оперативного штабу області. Щодня, за словами Лукашука, відкриваються нові «Пункти незламності» для обігріву людей. Оскільки вірогідно, що централізоване опалення у разі нових масованих ракетних обстрілів буде відсутнє.

Лукашук також підкреслив, що вже є план забезпечення зв’язком органів влади у разі, коли не будуть працювати мобільні оператори. Також підготовлені плани підвозу води.

Щоб навіть під час блекауту усі були зі зв’язком та кожен розумів, що необхідно робити», – сказав Микола Лукашук.

Він наголосив, що останній тиждень усі обласні та місцеві лікарні продовжували працювати на генераторах. Хоча у деяких громадах світла не було понад 60 годин, майже 3 доби.

Фактично дуже велика кількість громад залишається без світла.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×