Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
589
589

На Дніпропетровщині різко зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

На Дніпропетровщині різко зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції

На Дніпропетровщині різко зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції. Про це свідчать дані, оприлюднені Дніпропетровським обласним лабораторним центром Міністерства охорони здоров’я України, передає Nikopolnews.

Згідно даних епідеміологічного моніторингу, який здійснювався  ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» протягом звітного тижня (з 18 по 24.08.2023 р.), стан епідемічної ситуації серед населення Дніпропетровської області наступний.

Спалахи інфекційних хвороб, випадки підозр на холеру в Дніпропетровській області не зареєстровані. Показники інфекційної захворюваності відповідають сезонним рівням та не перевищують середньобагаторічні показники.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області зросла на 24,6%  у порівнянні з попереднім тижнем та на 8% вище аналогічного періоду минулого року – всього за попередніми діагнозами зареєстровано 147 випадків захворювання, інтенсивний показник 4,75 на 100 тисяч населення. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 53,1%.

Захворюваність на вірусні гепатити поодинока. Зареєстровано 4 випадки (інтенсивний показник 0,13 на 100 тисяч населення) проти 6 випадків (інтенсивний показник 0,19 на 100 тисяч населення) за попередній тиждень.

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на неепідемічному рівні. Зареєстровано 3724 випадки (інтенсивний показник на 100 тисяч населення 120,39), що на 9,5% більше попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 48,1%.

Моніторинг циркуляції збудника холери

За період з 18 по 24.08.2023р. в Дніпропетровській області в закладах охорони здоров’я обстежено на холеру 177 осіб з кишковими розладами, результат негативний. В лабораторіях  ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» за звітний тиждень досліджено 56 проб з об’єктів довкілля, у тому числі 22 проби прісної води водоймищ та 34 проби стічної води.

В 4-х  пробах прісної води водоймищ виділено холероподібний вібріон не О1 групи, який не викликає захворювання на холеру, але може бути причиною інших кишкових розладів:

  • вода річки Дніпро в межах м. Дніпро;
  • вода річки Кільчень в районі м. Підгороднє;
  • вода річки Ревун в районі смт. Червоногригорівка Нікопольського району).

Про результати проінформовано органи місцевої влади та Держпродспоживслужбу.

В порядку щоденного моніторингу якості та безпечності питної води, що подається населенню області, у визначених моніторингових точках,  за період з 18.08.23 по 24.08.2023 досліджено 187 проб  питної води:

  • за результатами мікробіологічних досліджень всі проби відповідають нормативам,  збудники інфекційних захворювань не виявлялись;
  • за результатами фізико-хімічних досліджень 129 проб з відхиленням від нормативів:
  • з них за органолептичними показниками відмічається перевищення нормативів   по  забарвленості у питній воді з поверхневих водойм (м. Дніпро, м. Кривий Ріг, Апостолівський та Верхньодніпровський райони);
  • за  показниками: хлороформу та перманганатної окиснюваності, (м.Дніпро, м.Кам’янське, м. Нікополь, м. Павлоград, Новомосковський, Верхньодніпровський, Апостолівський  та Синельниківський  райони) та за показником сухого залишку та хлоридів  у питній воді з підземних джерел (Васильківський, Першотравенський та Царичанський райони). Але значення цих показників є сталими протягом багатьох років, без аномальних змін. 

Ще новини Дніпропетровщини: Відповідає нормам: у свердловинах Марганця перевірили якість води

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×