Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
25412
25412

Хірург пішов на операцію відчаю: у Дніпрі рятують 22-річного бійця з пораненням серця, голови і живота

Хірург пішов на операцію відчаю: у Дніпрі рятують 22-річного бійця з пораненням серця, голови і живота

У Дніпрі рятують 22-річного бійця з надважкими пораненнями. До лікарні імені Мечникова він потрапив без серцебиття, тиску і пульсу. Медики пішли на відчайдушні кроки і таки витягнули Захисника з того світу, передає Nikopolnews.

У нього були сльози на брудних долонях… Як важко вижити і так легко помирати, – каже анестезіолог Тетяна Тешина. Кома, поранення в серце, осколок в лівій гемісфері мозочка, розірваний уламками живіт, який залетів до кишківника, – пише про пораненого директор лікарні Сергій Риженко.

Він повідомив, що Михайлу тільки виповнилось 22, він з Києва.

Хірург Ярослав Медведик пішов на операцію відчаю, і вона виявилась успішною.
Бійцю було проведено трахеотомію, а кардіохірург який ушив поранення лівого шлуночка серця. І це все в одну ніч.
Пораненому перелили більше чотирьох літрів препаратів крові.
Михайло все витримав, і на ранок після операції його серце запрацювало.

У Дніпрі рятують 22-річного бійця

Хірург пішов на операцію відчаю: у Дніпрі рятують 22-річного бійця з пораненням серця, голови і живота

Ось, що розповідає про свого пацієнта і операцію хірург Ярослав Медведик:

Поранення серця: ні пульсу, ні тиску, бездиханне молоде тіло… Високопрофесійна робота реаніматологів. Операційна… Злагоджена, виражена робота хірургічної бригади на чолі з кардіохірургом. Зупинка масивної кровотечі із рани серця, відновлення серцебиття і неймовірна радість – ще одне молоде життя врятоване!

За словами Медведика, таке у Мечникова відбувається кожен день і кожну ніч. Хірург каже, що у лікарні все поставлено на порятунок життів. Адміністрація закладуна чолі з генеральним директором Сергієм Риженко продумала все до дрібниць, аби допомога пораненим надавалась своєчасно і в повному обсязі. Тісна співпраця з обласним кардіохірургічним диспансером, обласним офтальмологічним центром та станцією переливання крові дає змогу не втрачати дорогоцінного часу при наданні невідкладної допомоги.

Хочеться виразити велику подяку губернатору та голові обласної ради за те, що ми рятуємо наших поранених в теплі, при світлі та воді, – сказав хірург Ярослав Медведик.

А Сергій Риженко додав, що у 22-річного бійця Михайла ще лишається уламок в голові, який після стабілізації видалить професор Андрій Сірко.

Людські трагедії та їх світи, які ми втрачаємо через цю ненависну війну. Сьогодні маленька перемога – серце Михайла тихо б’ється, зняли з апарату ШВЛ. Але більше всього герой переживає, що рідні – мама, бабуся і сестра – не перенесуть, коли побачать його пораненим, – написав Риженко.

Справжнє диво: боєць ЗСУ вижив після 22 уламкових поранень і прагне повернутися на фронт

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×