Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
15139
15139

Рівно рік тому колона окупантів з Улан-Уде була за 200 м від Кривого Рогу

Рівно рік тому колону окупантів з Улан-Уде зупинили за 200 м від Кривого Рогу

Рівно рік тому колона окупантів з Улан-Уде була за 200 м від Кривого Рогу. Про це нагадав Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Рівно рік тому я ухвалив рішення про евакуацію житлового масиву Інгулець до гуртожитків, шкіл та дитячих садків Саксаганського, Покровського та Тернівського районів, – згадує Вілкул

Він сказав, що саме цими днями, у березні 2022 року, ворог найближче підходив до Інгульця, де практично не було українських військ.

Рівно рік тому колона окупантів з Улан-Уде була за 200 м від Кривого Рогу

Що врятувало Інгулець?

Рівно рік тому колона окупантів з Улан-Уде була за 200 м від Кривого Рогу

Колона з 50 одиниць техніки 11-ої ОДШБР з Улан-Уде у супроводі вертольотів наближалася до кордонів міста на 200 метрів.

Кривий Ріг, за словами Вілкула, врятували російські трофейні БМ-21 “Град” (які раніше захисники затрофеїли на Новому Бузі) з трофейними ж реактивними снарядами.

А також і те, що військком Центрально-Міського району Сергій Живолуп є РСЗВошником вмів із них стріляти. Підрозділ, який він створив зі своєї роти охорони, що отримав серед військових прізвисько “старики-разбойники”, фактично тоді врятував Інгулець. Слава героям! – написав Олександр Вілкул

Довідка

Інгулець — колишнє місто в Україні, що існувало в 1956–2002 роках. У жовтні 2002 року включене до складу міста Кривого Рогу. Розташоване на річці Інгулець (притока Дніпра). Населення — 62 173 жителів (перепис 1 січня 2005 р.)

Ще новини Дніпропетровщини:

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×