Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
755
755

Ліки за рецептом: мешканцям Дніпропетровщини роз’яснили, що змінилося

Ліки за рецептом: мешканцям Дніпропетровщини роз’яснили, що змінилося

«Ліки за рецептом» – тема, яка сьогодні у всіх на вустах. Мешканцям Дніпропетровщини роз’яснили, що змінилося з 1 квітні 2023 року. Роз’яснення надав начальник відділу департаменту охорони здоров’я ДніпроОВА Роман Стороженко, передає Nikopolnews.

Роман Стороженко каже, що придбати ліки в аптеці відтепер можна за е-рецептом. Але на час військового стану діятимуть й паперові.

«Ми повинні звикати до цифрових сервісів, які показують прогресивність та  прозорість. Нині почався вже третій етап запровадження електронного рецепта на ліки в Україні», – зазначив Роман Стороженко

Він підкреслив, що е-рецепт поширюється не на всі препарати. Лише на ті, які відносяться до категорії рецептурних. Таких ліків в Україні майже 60%. Серед них антибіотики, психотропні препарати, протисудомні, гормональні. А ще ліки від серцево-судинних захворювань, діабету, астми. Є у переліку й деякі знеболювальні та заспокійливі.

«По факту, єдина зміна полягає у тому, що раніше відпуск цих ліків відбувався за паперовим рецептом. Тепер же буде використовуватись і електронний», – розповів Роман Стороженко

Отримати е-рецепт можна у лікаря будь-якої спеціальності державної, комунальної чи приватної клініки.

Ще новини Дніпропетровщини: Які ліки в Нікополі та Україні можна купити без рецепта – пояснення МОЗ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×