Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2961
2961

Які ліки в Нікополі та Україні можна купити без рецепта – пояснення МОЗ

ліки в Нікополі

З 1 квітня рецептурні препарати в аптеці можна отримати не лише за паперовим, а і за електронним рецептом. А які ліки в Нікополі можна купити без рецепта.

Про це Nikopolnews розповідає з посиланням на сайт Міністерства охорони здоров’я України.

Рецептурними є близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів, саме на них потрібен рецепт лікаря. Решту ліків, які не потребують обов’язкового призначення лікарем, ви зможете, як і раніше, придбати в аптеці без спеціального рецепта, пояснюють у МОЗ.

Як дізнатися, чи є конкретний засіб рецептурним

моз

Для цього достатньо перевірити інструкцію до ліків. Інструкції всіх без винятку лікарських засобів містять вичерпну інформацію про медичне застосування засобу та його категорію (умови) відпуску.

Знайти інструкцію потрібного препарату ви можете, скориставшись сервісами онлайн-аптек, або ж сайтом Державного реєстру лікарських засобів України.

Для цього необхідно:

  • У пошуковому рядку ввести назву лікарського засобу або його міжнародну непатентовану назву (іншими словами – діючу речовину).
  • Відкрити реєстраційне посвідчення відповідного лікарського засобу (крайня ліва колонка в таблиці).
  • У профілі лікарського засобу знайти рядок «Умови відпуску».
  • Якщо в інструкції зазначено «За рецептом», для відпуску такого лікарського засобу в аптеці потрібен рецепт від лікаря.

Які ліки можна купити без рецепта

  1. Більшість препаратів симптоматичної дії, майже всі жарознижуючі, знеболюючі, протикашльові, відхаркувальні, протиалергічні засоби – зазвичай відпускаються без рецепта.
  2. Зокрема, без рецепта можна купити відомі нам аспірин, ібупрофен, аналгін, парацетамол, спазмалгон, цитрамон тощо.
  3. Симптоматичні препарати – судинозвужуючі краплі в ніс та краплі для промивання носа, льодяники для розсмоктування від болю в горлі, антигістамінні, місцеві антисептики, відхаркувальні засоби, більшість протикашльових засобів, які не містять кодеїну, рослинні препарати симптоматичної дії (мікстури, сиропи при застуді).

Ще новини Нікополя і України: У Дніпрі медики продавали «безкоштовні ліки» – викрито масштабну схему

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×