Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
321
321

«АрселорМіттал Кривий Ріг» завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста

АрселорМіттал Кривий Ріг

«АрселорМіттал Кривий Ріг» завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста та повного покриття виробничих потреб. Про це повідомив «Первый криворожский», передає Nikopolnews.

«Після руйнування Каховської ГЕС і обміління водосховища «АрселорМіттал Кривий Ріг» проклав нову водну артерію в місті. Це дозволить постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3000 кубометрів на годину. Підприємство забезпечило перекид води реверсом через власні мережі водопостачання, а також збудувало нову насосну станцію та 5 кілометрів трубопроводу», – розповідає видання.

Завдяки саме цьому проєкту виробничі процеси будуть забезпечені водою у повному обсязі. А населення Кривого Рогу вже зараз отримає до 30% необхідного обсягу води – це 80-90 тисяч кубометрів води на добу.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» завершив будівництво нового трубопроводу для водопостачання міста

АрселорМіттал Кривий Ріг

Відзначимо, що проєкт будівництва нового трубопроводу передбачав укладання труб діаметром до 1000 мм, виконання поглиблення у місці забору води до 6 метрів, проведення ліній енергопостачання, установку підстанцій для забезпечення роботи двох насосів, а також благоустрій території та забезпечення зручного проїзду. Будівництво тривало 20 днів. Участь в ньому брали працівники «АрселорМіттал Кривий Ріг» та підрядні організації – «Українська гірничо-металургійна компанія» та будівельна компанія «Ольвія».

АрселорМіттал Кривий Ріг

«Будівництво нового водогону з використанням нашої існуючої системи водопостачання – це один з чотирьох проєктів, які після підриву Каховської дамби швидко впроваджуються в місті для вирішення проблем водопостачання. Компенсуючи відсутність Каховського водосховища, наш новий трубопровід забезпечить майже третину необхідного обсягу води для мешканців міста, а також закриє виробничі потреби підприємства. Цей проєкт – результат впровадження складних технологічних рішень і чергове свідчення того, що команда «АрселорМіттал Кривий Ріг» – це міцний сплав професіоналізму, досвіду та унікальних знань. Виходячи з поточної кон’юнктури ринку, рівень виробництва поки що залишиться без змін, але нова система водопостачання надає нам усі шанси для збільшення виробництва основних видів продукції», – сказав Мауро Лонгобардо, генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«АрселорМіттал Кривий Ріг» також є учасником ще одного проєкту із забезпечення водою Кривого Рогу.А саме – перекиду води з КРЕСівського водосховища, який реалізується за кошти обласного та міського бюджетів.

Нагадаємо, після підриву ворогом Каховської дамби «АрселорМіттал Кривий Ріг» призупинив виплавку сталі та виробництво прокату, щоб зменшити споживання води в критичних умовах.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×