Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
211
211

У Дніпрі викрили чоловіків, які хотіли продати запчастини бойових літаків росіянам

У Дніпрі викрили чоловіків

У Дніпрі викрили чоловіків, які хотіли продати запчастини бойових літаків росіянам. Про це йдеться на сайті СБУ, передає Nikopolnews.

Чоловіки хотіли продати росіянам стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 мільйонів гривень. Але їх плану завадила Служба безпеки України.

За даними слідства, до цієї оборудки причетний дніпропетровський кримінальник. У 2019 році він вкрав вищезгадане обладнання зі складу компанії-виробника. Потім передав викрадене на «зберігання» своєму знайомому з метою подальшого збуту.

photo 2023 12 04 14 06 56

Також, правоохоронці встановили, що викрадені запчастини чоловік тривалий час переховував на території власної станції техобслуговування.

Щоб їх реалізувати він розмістив оголошення на спеціалізованому сайті. Його «рекламою» зацікавились представники воєнно-промислового комплексу рф, які підшукували запчастини для бойових літаків.

У Дніпрі викрили чоловіків, які хотіли продати запчастини бойових літаків росіянам

photo 2023 12 04 14 06 58

Співробітники СБУ задокументували факти злочинної діяльності, а також заблокували продаж військового обладнання окупантам. Окрім того, під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта справи вилучили: 10 авіанасосів; 2 стартер-генератора й 1 тисячу додаткових комплектуючих.

За даним фактом, слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі). Триває розслідування й встановлення всіх обставин злочину. А також притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

photo 2023 12 04 14 06 57

Відомо, що ініційована СБУ експертиза авіаобладнання підтвердила його технічну справність для використання в бойових умовах. Тому суд ухвалив рішення про передачу відповідної продукції на потреби ЗСУ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×