Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
643
643

Інформувала ворога про переміщення техніки ЗСУ: на Дніпропетровщині судитимуть агентку російської розвідки

photo 2023 09 21 14 10 48 (2)

На Дніпропетровщині судитимуть агентку російської розвідки. Про це розповіли в обласній прокуратурі, передає Nikopolnews.

«Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури звернулися до суду з позовним актом щодо мешканців міста Кривий Ріг за фактами державної зради та несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України)», – розповіли у прокуратурі.

Під час розслідування було встановлено, що в кінці квітня 2023 року проросійська налаштована жінка налагодила зв’язок із співробітником Федеральної служби безпеки РФ. З метою конспірації співпраці з представником країни-агресора обвинувачена використовувала анонімний акаунту в месенджері Telegram з подальшим видаленням переписки.

На Дніпропетровщині судитимуть агентку російської розвідки

photo 2023 09 21 14 10 48

«На виконання завдань куратора вона об’їхала вулиці міста Кривий Ріг та здійснила приховану відеофіксацію місць дислокації підрозділів ЗСУ, Нацгвардії України та наслідків ворожих «прильотів», – йдеться у повідомленні.

У своїх звітах агентка надсилала скріншоти із геолокацією об’єктів, які мають важливе значення для обороноздатності нашої країни. Також вона детально описувала логістичні маршрути переміщення військової техніки, позначивши лінії напрямки руху.

До того ж жінка «зливала» адміністратору проросійського телеграм-каналу дані про розташування та чисельність українських військових у місті та передислокацію колони техніки. За виконання «роботу» вона отримала від ворога 100 доларів США на банківську торгівлю.

Діяльність жінки було викрито у травні нинішнього року. Зараз вона перебуває під вартою.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×