Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
563
563

Вивіз з поля бою 400 поранених і сотні полеглих – у Дніпрі рятують Героя, а він прагне знову повернутися на фронт

у Дніпрі рятують

У Дніпрі рятують Героя, який вивіз з поля бою 400 поранених і близько сотні загиблих. Його історії розповів головний лікар обласної лікарні ім. Мечнікова Сергій Риженко, передає Nikopolnews.

«Щоб усі москалі забили свої міни путіну в сраку поглибше… Це написав в моєму блокноті Степан», написав Сергій Риженко.

Степану 39 років. Він з Закарпатської області Рахівського району села Видричка. Старший солдат, санінструктор. Вивчав та полюбив професію медичного рятівника. З 2015 року він відстоював українські позиції в зоні АТО. Раніше працював деревообробником. Минулого року воїн поховав батьків та пішов на фронт.

«За час війни більше чотирьохсот поранених солдатів та сотні полеглих вивіз з поля бою. На останній евакуації одержав вкрай тяжке поранення в шию. Був за мить до гибелі, могло повністю паралізувати. Дихає через трахеостому, розмовляти не може, але потужний дух видає справжнього українця», говорить Сергій Риженко.

У Дніпрі рятують Героя: фото з блокнота Сергія Риженко

у Дніпрі рятують

Професор Oleksandr Kovtunenko, завідувачі Богдан Шпортько, Анатолий Галущак зробили все, щоб при такому важкому пораненні Степан виживав.

«Він прагне повернутись на передову, щоб під кулями та вибухами гармат рятувати хлопців. Поруч з ним в реанімації Мечникова лежать ті, що втратили кінцівки в цьому бою. Степану здається, що йому “фортить”…», додав Сергій Риженко.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу