Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1613
1613

В штаб-квартирі ООН почули про ядерний тероризм росіян на Запорізькій АЕС

В штаб-квартирі ООН почули про ядерний тероризм росіян на Запорізькій АЕС

В штаб-квартирі ООН почули про ядерний тероризм росіян на Запорізькій АЕС 2 серпня в штаб-квартирі ООН під час онлайн-виступу на тематичному заході в рамках 10-ї оглядової конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін заявив, що старі системи безпеки недієві у нових реаліях.

Про це NikopolNews дізнався з повідомлення “Медіа центр Енергодар” у соціальній мережі “Фейсбук”.

«Ми повинні вберегти світ від нового жахіття. Необхідна потужна коаліція, яка підтримає зусилля України з недопущення ядерної катастрофи, звільнить ЗАЕС від окупантів, поверне державі контроль за станцією та ядерними матеріалами!», наголосив Петро Котін під час виступу.

Очільник Енергоатома нагадав, що найбільша та найпотужніша в Україні і Європі Запорізька АЕС вже понад 150 днів захоплена російськими військовими:

«Відтоді всі ми як на пороховій бочці, загарбники будь-якої миті можуть вчинити чергові акти ядерного тероризму і обірвати життя мільйонів людей, якщо на ЗАЕС станеться ядерна катастрофа».

Те, що сьогодні відбувається на ЗАЕС, цивілізований світ не може навіть уявити. Петро Котін нагадав, що у ніч захоплення станції росіяни безперервно обстрілювали її протягом чотирьох годин та загнали на територію АЕС 50 одиниць військової техніки та 500 озброєних військових, які й досі перебувають на станції безперервно.

Крім того, загарбники розмістили щонайменше 14 вантажівок зі зброєю, боєкомплектом та вибухівкою просто в машинній залі атомного енергоблока ЗАЕС зовсім близько до ядерного реактора.

«Увесь цей час персонал станції працює під шаленим психологічним і фізичним тиском. 100 працівників ЗАЕС були викрадені, піддавалися тортурам і знущанням, 5 – вивезені в невідомому напрямку, і тільки Богові відомо, що з ними відбувається та чи живі вони взагалі. Просто усвідомте значення кожного із цих страшних фактів. І щодня ситуація погіршується», повідомив Петро Котін.
Він також додав, що попри численні звернення до МАГАТЕ, агенство не може зупинити ядерний тероризм, з яким людство стикнулося вперше в історії, та ніяк не впливає на країну-агресорку.
«Маємо зупинити ядерний тероризм й урятувати життя і майбутнє Європи та всієї планети!», закликав він присутніх.

Вкрай небезпечна ситуація: окупанти затягли військову техніку, зброю і вибухівку до машинної зали ЗАЕС

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×