Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1562
1562

«Ми помстилися, у орків серйозний мінус» – Олександр Вілкул про ситуацію на Криворізькому напрямку

ЗСУ знищили ворожий польовий склад боєприпасів – Вілкул про події на Криворізькому напрямку

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів про ситуацію на Криворізькому напрямку станом на вечір 13 травня, передає Nikopolnews.

За словами Вілкула, ситуація у Кривому Розі та Криворізькому районі залишається стабільною і повністю контролюється Збройними Силами України та Військовою адміністрацією.

Істотних змін в оперативній обстановці не сталося. Наші військові знаходяться на своїх позиціях і продовжують впевнено виконувати всі поставлені бойові завдання.

Окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення. Б’ють по мирних населених пунктах, порушуючи всі міжнародні норми і правила ведення війни. В Криворізькому районі було обстріляно село Новосеменівка Апостолівської громади.

Наші воїни дали гідну відповідь. У орків серйозний мінус і по живій силі, і техніці, – повідомив Олександр Вілкул увечері 13 травня.

На Криворіжжі триває розмінування територій, тільки вчора знешкоджено ще 32 кумулятивно-осколкових касетних боєприпасів.

З окупованих територій люди вириваються з жаху «російського миру». Тільки за минулу ніч Кривий Ріг прийняв 946 людей, які евакуювалися з Херсонської області. Вдень прибуло ще 436 людей. Ще більше 4000 осіб проїхали транзитом. Ми вже більше двох місяців ведемо велику роботу і місто було готове для прийняття людей. Ті, кому потрібно було житло, були розселені в спеціально обладнаних школах і дитячих садах. Усім, хто потребував, була надана медична допомога. Всіх годуємо, а хто їде транзитом – отримують продукти харчування. Робота велася до 6-ї ранку. Зараз у Кривому Розі вже більше 55 000 вимушених переселенців, – розповів Олександр Вілкул.

Також він розповів, що 13 травня Кривий Ріг попрощався з Інною Дерусовою. Вона була бойовим медиком і врятувала понад 10 наших бійців. Виконуючи свій обов’язок та надаючи допомогу пораненим, загинула під обстрілом орків. Посмертно їй присвоєно звання «Герой України».

Ми помстимося за кров, за сльози, за смерть кожного українця. А в Кривому Розі обов’язково буде вулиця імені Героя України Інни Дерусової, – пообіцяв Вілкул.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×