Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
22643
22643

Два міста на Дніпропетровщині просять не перейменовувати їх

Два міста на Дніпропетровщині просять не перейменовувати їх

Два міста на Дніпропетровщині просять не перейменовувати їх. Йдеться про Павлоград і Першотравенськ, передає Nikopolnews з посиланням на Дніпро Обласний.

Спочатку відповідне рішення ухвалили депутати Павлоградської міської ради.

На сесії вони затвердили звернення до Верховної Ради, у якому просять не перейменовувати місто, адже за їх словами,  немає жодного підтвердження того, що його був названо на честь сина російської цариці Катерини ІІ.

В якості аргументу навели ще й те, що раніше святкування Дня міста перенесли до Дня апостолів Петра та Павла і внесли зміни у Статут міста.

Ми вважаємо, що наше місто названо на честь Апостола Павла, — заявив міський голова Анатолій Вершина

Раніше Український інститут національної памʼяті у своєму висновку повідомляв, що 1784 року місто мало назви Матвіївська слобода, Матвіївка, Луганська слобода. 1794 року перейменований на Павлоград на честь сина Катерини ІІ, спадкоємця престолу та майбутнього імператора Павла І.

У Першотравенську депутати також вирішили не перейменовувати своє місто.

За це одноголосно проголосували на сьогоднішній сесії

До 22 січня тривало голосування, під час якого мешканці міста могли обрати із восьми запропонованих варіантів назву, яка їм більше до вподоби.

  • Шахтарське (Шахтарськ)
  • Щедродар
  • Косьмин
  • Затишне
  • Степове
  • Квітчанськ
  • Мирне
  • Соборне

Найбільше голосів зібрала назва Шахтарське (Шахтарськ).

Але депутати просять залишити діючу назву.

Першотравенськ є одним із наймолодших міст Дніпропетровщини — його поява пов’язана із розвитком вугільної промисловості в Західному Донбасі.

Перший камінь під будівництво шахтарського селища був закладений 25 травня 1954 року. 16 серпня 1957 новозбудоване селище отримало назву Шахтарське. Першотравневим селище стало у 1960 році, а у 1962 — отримало статус міста і назву Першотравенськ.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Для Новомосковська обрали нову назву

А також писали про таке: Серед них два на Нікопольщині: 35 назв населених пунктів Дніпропетровщини містять імперську символіку

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×